Grapmunt Shiba Inu blijft records breken; petitie om munt toe te voegen aan beleggersapp Robinhood bereikt 300.000 handtekeningen

De op mememunt Dogecoin geïnspireerde token Shiba Inu (SHIB) is de afgelopen 24 uur met 30% gestegen. Een petitie op Change.org, die aan beleggersapp Robinhood vraagt om het mogelijk maken de munt te verhandelen op het platform, zou hieraan ten grondslag liggen. Robinhood-CEO Vlad Tenev zegt intussen “voorzichtig” te overwegen munten toe te voegen.

  • De groeiende stormloop op Robinhood om de Shiba Inu-munt toe te voegen aan zijn platform stuwt de cryptomunt naar recordhoogtes.
  • SHIB is de afgelopen 24 uur met ongeveer 30% gestegen, volgens gegevens van CoinGecko.
  • Het is momenteel de 11e-grootste cryptomunt, met een marktwaarde van bijna 24 miljard dollar.
  • Eén “Dogecoin-killer” is op het moment van schrijven 0.00005462 dollar waard.
Bron: CoinGecko

“Even goed – zoniet beter”

Een petitie op Change.org die Robinhood vraagt om Shiba Inu op de lijst te zetten heeft nu meer dan 326.000 handtekeningen, bericht persagentschap Bloomberg. Tijdens de winstomroep van Robinhood dinsdag, zei CEO Vlad Tenev dat het “zorgvuldig” overweegt om nieuwe munten aan zijn aanbod toe te voegen.

“We voelen ons heel erg goed over de munten die we momenteel op ons platform zetten en over nieuwe munten die we toevoegen willen we ons even goed voelen – zoniet beter,” zei Tenev.

Cryptobeurs Coinbase voegde de token vorige maand toe.

Crypto-wallets

Crypto is belangrijk geworden voor de groei van Robinhood. Vorige maand zei de financiële dienstverlener van plan te zijn crypto-wallets aan te bieden, een tool waarmee beleggers digitale valuta’s kunnen verzenden en ontvangen. De wachtlijst voor dat product heeft de kaap van 1 miljoen klanten bereikt, zei het bedrijf eerder. Volgens zijn laatste deponering was 64% van de crypto-inkomsten afkomstig van Dogecoin.

Volatiel

De handel in Shiba Inu blijft volatiel. De cryptomunt zakte eerder deze week in nadat Elon Musk tweette dat hij de munt niet in bezit had. In een vervolgtweet zei hij dat hij Bitcoin, Ether en Dogecoin had gekocht, en “that’s it.”

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20