Is de rally van Shiba Inu tot een einde gekomen?

Na meerdere dagen op rij forse winsten te boeken, lijkt er een einde te zijn gekomen aan de rally van de grapmunt Shiba Inu (SHIB). Vrijdagochtend was de waarde van de munt met bijna 30 procent gezakt.

Er leek maar geen einde te komen aan de rally van de grapmunt Shiba Inu. Dagenlang steeg de munt met dubbele cijfers. Tussen 1 oktober en 7 oktober was de waarde van de munt gestegen met bijna 400 procent tot 0,000035 dollar. Daarmee wist de grapmunt een nulletje te verwijderen na de komma. De afgelopen 24 uur is de koers wel gezakt met bijna 30 procent.

Koersverloop Shiba Inu afgelopen 24 uur – Bron: Coinmarketcap

Plaatsje in de top 20

Desalniettemin heeft de munt dankzij de stevige stijging van de afgelopen dagen een plaatsje veroverd in de top 20 van de meest waardevolle cryptomunten. De marktwaarde van SHIB bedraagt nu 9,1 miljard dollar. Shiba Inu staat nog maar 10 plaatsen verwijderd van die andere bekende grapmunt Dogecoin (DOGE). Die munt staat op de tiende plaats met een marktwaarde van 32 miljard dollar.

Vraag blijft hoelang SHIB zijn positie in de top 20 kan vasthouden. De marktkapitalisatie van de grapmunt ligt momenteel slechts 400.000 dollar hoger dan die van Polygon (MATIC). Die munt staat momenteel op de 21ste plaats. Ook Internet Computer (ICP) – op de 22ste plaats – zit met een marktwaarde van 8.5 miljard dollar Shiba Inu op de hielen.

Tijdelijke daling?

Vraag blijft natuurlijk of de recente daling een tijdelijk fenomeen is. SHIB heeft namelijk een stevige boost gekregen door onder meer Elon Musk. De topman van Tesla had begin deze week een foto van zijn trouwe viervoeter Floki, een Shiba Inu, gepost op Twitter.

Dat is natuurlijk goed voor een stijging op korte termijn, maar op lange termijn zal het positieve effect van zo’n tweet geleidelijk aan wegdijen. Al heeft de geschiedenis ons geleerd dat Musk er niet voor terugdeinst om een munt meermaals naar omhoog te tweeten binnen een korte tijdspanne. Dat is namelijk hetgeen hij destijds gedaan heeft met Dogecoin.

Wat er op lange termijn wel kan voor zorgen dat de grapmunt in hogere oorden blijft vertoeven, is de optie om de munt te verhandelen via de populaire cryptohandelsplatformen Coinbase en Binance. Er worden namelijk niet veel grapmunten aangeboden op die platformen.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20