Duel der grapmunten: Shiba Inu had amper 14 maanden nodig om een marktwaarde van 12 miljard dollar te bereiken, Dogecoin deed daar 6 keer zo lang over

Het heeft slechts 14 maanden geduurd voordat mememunt Shiba Inu doorstootte tot de top 20 grootste cryptocurrencies ter wereld. Shiba Inu’s marktwaarde bereikte op donderdag 12 miljard dollar; Dogecoin deed er zes keer langer over om die kaap te ronden.

Elon Musk, schikgod van de cryptomarkt, tweette maandag een foto van zijn hond Floki, een shiba-pup. Hij gaf de foto het bijschrift “Floki Frunkpuppy”. Dat zorgde voor een enorme rally van Dogecoin-rivaal Shiba Inu.

Zo is de prijs van de door Dogecoin-geïnspireerde altcoin met ongeveer 350% gestegen in een week. Dat duwt de grapmunt in de top 20 grootste munten naar marktkapitalisatie, met een waarde van 12 miljard, volgens Coinmarketcap.

SHIB werd opgericht in augustus 2020. Dogecoin deed er 88 maanden vanaf z’n lancering over om dezelfde waarde te bereiken – ongeveer zes keer zo lang als Shiba Inu dus.

Boven Polygon

Shiba Inu staat nu boven Polygon, Stellar en gaming-token Axie Infinity, die deze week bijna in waarde verdubbelde in een maand tijd.

Maar niet alle marktanalisten geloven dat de stijging van Shiba Inu alleen te danken was aan de tweet van Elon Musk.

“Er is geen bewijs dat de tweet expliciet steun toonde aan het SHIB-token, op dezelfde manier als hij in het verleden deed door memes te posten voor Dogecoin,” liet Eliézer Ndinga, onderzoeker bij cryptofirma 21Shares, optekenen door Business Insider.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20