Waarom cryptomunt Polygon het afgelopen week beter heeft gedaan dan Bitcoin

Heel wat cryptomunten hebben de afgelopen week opnieuw wat terrein moeten prijsgeven. Polygon (MATIC) was weliswaar één van de uitzonderingen op de regel. Hoe komt dat?

De cryptomunten blijven het moeilijk hebben om een herstelbeweging in te zetten na de klappen die ze twee weken geleden gekregen hebben. Even zag het er naar uit dat Bitcoin opnieuw overtuigend boven de grens van 40.000 dollar zou noteren, maar de grootste cryptomunt van de markt zag deze week wederom een deel van zijn waarde in rook opgaan. Deze keer waren enkele uitspraken van Cathie Wood, oprichter van beleggingsbeheerder Ark verantwoordelijk voor de daling. De munt is op dit moment 35.200 dollar waard.

Zoals altijd had tanende koers van Bitcoin ook een impact op die van veel andere cryptomunten. Polygon was weliswaar één van de uitzonderingen afgelopen week. In vergelijking met zeven dagen geleden is de waarde van de munt gestegen met 28,7 procent tot 1,75 dollar. Ter vergelijking; die van Bitcoin is gedaald met 2 procent in vergelijking met zeven dagen geleden.

Koersverloop Polygon afgelopen zeven dagen – Bron: Coinmarketcap

Hype rond Polygon

De toenemende hype rond Polygon is volgens de cryptonieuwssite Cointelegraph één van de verklaringen waarom de cryptomunt het momenteel zo goed doet. Op 9 februari werd het cryptobedrijf Matic Network in een nieuw jasje gestoken en kreeg het de naam Polygon.

Op dat moment haalde het cryptobedrijf veelbelovende metaverseprojecten, zoals virtuele werelden en verzamelobjecten, binnen en integreerde het Matic Plasma Chain. Dat is in principe een raamwerk voor het bouwen van schaalbare gedecentraliseerde toepassingen. Gebruikers kunnen dus Polygon gebruiken om een eigen blockchain, compatibel met Ethereum, te creëren. De afgelopen maanden zit het aantal gebruikers die een beroep doet op Polygon stevig in de lift. De groeiende fundamenten lijken ook het algemene marktsentiment voor het blockchainproject te stimuleren.

Aankondiging van Google

Polygon liet op 29 mei weten dat het de integratie van Polygonactiva in BigQuery, de cloud data warehouse van Google, heeft voltooid. Deze integratie is belangrijk omdat het de toegankelijkheid en positionering van Polygon verbetert.

‘Dat betekent dat u de datasets van Polygon kunt doorzoeken, analyses kunt uitvoeren en inzichten kunt opvragen met behulp van Googles BigQuery-platform. Blockchains behoren tot de rijkste bronnen van verifieerbare data’, liet Polygon toen weten.

Mark Cuban investeert in Polygon

Biljonair Mark Cuban, eigenaar van het Amerikaanse basketteam Dallas Mavericks, liet op 25 mei weten dat hij heeft geïnvesteerd in Polygon. Cuban legde toen uit dat het hebben van een hoge transactie per seconde (TPS) van groot belang is om de gebruikskosten voor de gebruikers te verlagen. Verder benadrukte Cuban dat het netwerkeffect cruciaal is, en dat Polygon al veel projecten heeft die gebruikmaken van de blockchain.

Analisten zeggen ook dat DeFi-investeerders over het algemeen optimistisch zijn over Polygon en de projecten op de blockchain.

Lees ook:

Meer