PayPal-gebruikers kunnen binnenkort crypto opnemen in externe portemonnees

Online betaalsysteem PayPal zal het mogelijk maken dat gebruikers cryptocurrencies naar andere portefeuilles sturen. Nu moet een PayPal-gebruiker nog cryptomunten op het platform houden, of omzetten in fiatvaluta’s voor opname. 

De aankondiging werd verslagen door persbureau Reuters. Noch Reuters, noch PayPal heeft echter gespecificeerd wanneer de crypto-opnamefunctie zou worden ondersteund. 

Zeven maanden nadat PayPal voor het eerst crypto-aankopen op zijn platform mogelijk maakte, is er dus deze update. Dat PayPal crypto-aankopen toestond, werd gezien als een belangrijke mijlpaal in de mainstream erkenning van digitale munten.

Strategie

PayPal’s omarming van cryptovaluta’s is geworteld in een duidelijk gedefinieerde strategie die verwacht dat het gebruik van digitale assets in de loop der tijd snel groeit, schrijft Cointelegraph

Zo liet CEO Dan Schulman optekenen ‘dat we in de komende tien jaar een enorme afname in het gebruik van contant geld zullen zien’:

‘Alle vormen van betaling zullen in de toekomst gedaan worden met de mobiele telefoon. Kredietkaarten zullen verdwijnen (…). Men zal de telefoon gebruiken omdat een telefoon veel waardevoller is dan een kredietkaart.’

Eerder deze maand gaf Schulman ook al aan dat de crypto-activiteiten van PayPal nu al vruchten afwerpen voor het bedrijf. ‘We hebben een enorme hoeveelheid echt geweldige resultaten door onze crypto-inspanningen,’ zei hij.

Er zijn verschillende manieren om met PayPal cryptovaluta’s te kopen in ons land.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20