PayPal stapt in crypto en maakt betalen met bitcoin mogelijk vanaf 2021

De betaaldienst PayPal lanceert een offensief in cryptomunten. Het wordt voor Amerikaanse klanten mogelijk om bitcoin en ethereum in de digitale portemonnee van Paypal te steken en binnenkort worden ook winkelbetalingen met cryptomunten mogelijk.

Het offensief komt niet onverwacht, want PayPal is al enkele maanden opvallend actief in cryptoland. De betaalreus, die vooral bekend is van zijn eenvoudige online betalingen met e-mailadres en paswoord, maakte twee innovaties bekend, vooralsnog alleen voor Amerikaanse klanten:

  • In de komende weken zullen PayPal-gebruikers cryptomunten kunnen kopen, bijhouden en verkopen in de digitale portemonnee van PayPal. Het gaat om de populairste crypto: bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin. In de eerste helft van 2021 wordt de dienst uitgebreid naar ‘een select aantal internationale markten.’
  • Vanaf begin 2021 kunnen PayPal-klanten hun cryptogeld gebruiken als financieringsbron om mee te betalen bij de wereldwijd 26 miljoen handelaars die PayPal accepteren. Het zal eigenlijk gaan om een automatische omzetting van de cryptomunt in een traditionele munt als euro of dollar. PayPal belooft dat die omzetting zonder oplopende kosten zal gebeuren. Voor de handelaar verandert er in de praktijk niets.

Lees ook: Steeds meer bruggen tussen euro en bitcoin

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20