Bitcoin op PayPal? Vacatures hinten op integratie van cryptocurrency

PayPal is op zoek naar blockchain- en cryptocurrency-ingenieurs. Dat zou erop kunnen wijzen dat het betaalsysteem zich klaarzet voor cryptocurrency.

Crypto is nu vooral een investeringsmiddel, eerder dan een betaalwijze, maar dat zou zomaar kunnen veranderen. Enkele vacatures bij PayPal wijzen erop dat de grootste online betaalprovider cryptocurrency zal integreren.

De vacatures bij PayPal wijzen op een aantal technische profielen die aan de slag moeten in Chennai, India. Ze worden daar een onderdeel van het cryptoteam, dat volgens het bedrijf verantwoordelijk is voor nieuwe initiatieven voor PayPal Global. Ook de ontwikkeling van cryptoproducten en -tools die kunnen werken op PayPal horen daarbij.

Blockchain

PayPal is al even bezig met blockchain. Eerder dit jaar waren er al vacatures voor de Blockchain Research Group in het bedrijf.

Er zijn 305 miljoen actieve accounts op PayPal wereldwijd. Het platform kan meer dan 100 soorten valuta verwerken en staat toe om opnemingen te doen in 56 soorten geld.

Er circuleren daarom ook al even geruchten over PayPal en cryptomunten. Een aantal van die geruchten wijzen erop dat PayPal een soort cryptobroker wil worden, waar u digitaal cryptomunten kan kopen en verkopen. Vanaf daar is het een kleine sprong om de munten ook te gebruiken voor verkoop.

Partners

Als partners werden al Coinbase en Bitstamp opgeworpen, weet de gespecialiseerde website Coindesk.

Cryptomunten op tafel bij PayPal zou een grote impact kunnen hebben op grensoverschrijdende betalingen. Sommige cryptomunten zijn zeer volatiel, maar enkele populaire schijnen een stabielere basis ontwikkeld te hebben, zoals bitcoin en ether.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20