Innovatieve Belgische cryptowallet overtuigt al 600 mensen: ‘Crowdfunding nog maar halverwege’

Het gaat de Belgische start-up NGRAVE voor de wind met zijn nieuwe en superveilige cryptocurrencywallet, de Zero. Na nauwelijks twee weken hebben de initiatiefnemers al dik 170.000 euro opgehaald om het product te ontwikkelen, terwijl ze op 25.000 euro gemikt hadden.

Waarover gaat het? De NGRAVE Zero is een vorm van cold storage voor cryptocurrency. De term cold storage verwijst naar het feit dat de toegangssleutels van uw cryptomunten in een offline omgeving bewaard worden. Maar het toestel van NGRAVE gaat nog een stap verder. ‘Onze oplossing maakt op geen enkel moment verbinding met het internet. De andere oplossingen die op de markt zijn, lijken op een soort USB-stick om in de computer te steken. Hier ben je dus een prooi voor hackers’, zegt topman Ruben Merre.

Xavier Hendrickx, Ruben Merre en Edouard Vanham. – @redaizo

Hoe werkt het? Het toestel genereert via een touchscreen een QR-code, die de gebruiker via een smartphoneapplicatie kan inscannen. Als de app aangevallen wordt, blijft de private sleutel buiten beeld. NGRAVE zorgde zelfs voor een back-up, indien de belegger het toestel zou kwijtraken. Die oplossing ligt in twee roestvrije stalen platen. Enkel als de twee delen in elkaar geklikt zijn, is de sleutel leesbaar. ‘Hoewel wij de platen bezorgen, kunnen wij zelf nooit de sleutel achterhalen. De gebruiker moet zelf de code graveren in de onderste plaat, met behulp van de bovenste.’

Het nieuws? De crowdfunding voor de NGRAVE Zero loopt als een trein. Op twee weken tijd overtuigden de initiatiefnemers al 597 mensen. ‘Heel straf, want de geldschieters hebben het eindproduct nog niet in handen gehad’, zegt Merre, die onderstreept dat de campagne nog een dikke twee weken loopt. Tijdens de zomer worden de Zero’s dan geproduceerd. ‘In oktober beginnen we de toestellen wereldwijd te leveren’, besluit de CEO.

Lees ook: Belgische start-up NGRAVE werpt zich op als beschermheer van cryptobeleggers: ‘Bestaande wallets werken simplistisch’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20