PayPal laat Amerikanen beleggen in cryptomunten via dochteronderneming

Amerikaanse beleggers kunnen voortaan een beroep doen op Venmo, een dochteronderneming van PayPal, om bepaalde cryptomunten te kopen of te verkopen.

PayPal steekt het niet onder stoelen of banken dat het potentieel ziet in de cryptomunten. Zo is het sinds vorige maand mogelijk om met behulp van de betaalverwerker te betalen in cryptomunten. Wanneer gebruikers dat doen, wordt het geld omgezet in Amerikaanse dollars alvorens de ontvanger het geld in handen krijgt. ‘Dat gebeurt zonder extra kosten’, liet PayPal eind maart weten. In november kwam PayPal ook al op de proppen met de mogelijkheid om te handelen in een beperkte selectie van cryptomunten

Beleggen vanaf 1 dollar

Nu biedt PayPal een soortgelijke dienstverlening aan via zijn dochteronderneming Venmo. Dat is een mobiele betalingsdienst waarmee de gebruikers onder meer geld kunnen overmaken naar andere gebruikers. De app telt al 70 miljoen gebruikers. Met de toevoeging van de nieuwe functie wil PayPal de concurrentie aangaan met onder meer Square. Dat bedrijf heeft in 2017 al de mogelijkheid geïntroduceerd om te beleggen in cryptomunten.

De uitrol van de nieuwe dienstverlening is vandaag gestart. Bedoeling is dat de optie om te beleggen in cryptomunten binnen enkele weken algemeen beschikbaar is in de Verenigde Staten (VS). ‘Klanten zullen cryptomunten kunnen kopen en verkopen met geld van hun saldo bij Venmo, of een gekoppelde bankrekening of debetkaart’, laat het bedrijf in een persmededeling weten. Bij de lancering zullen gebruikers kunnen investeren in bitcoin (BTC), ether (ETH), litceoin (LTC) en bitcoin cash (BCH).

Het is al mogelijk om cryptomunten te kopen vanaf 1 dollar. Venmo laat wel weten dat gebruikers per transactie 50 dollarcent moeten betalen. Het is mogelijk om maximaal 20.000 dollar aan cryptomunten te kopen per week. Er geldt een limiet van 50.000 dollar per periode van twaalf maanden. Het is nog niet duidelijk of Venmo gebruikt zal kunnen worden om te betalen in cryptomunten.

Impact van de coronacrisis

Door een samenwerking met Paxos Trust Company wordt de ondersteuning voor de handel in cryptomunten op Venmo mogelijk gemaakt. Paxos Trust Company is een gereguleerde leverancier van cryptoproducten en andere diensten. PayPal is overigens ook de houder van een voorwaardelijke Bitlicense van het New York State Department of Financial Services. Daardoor kunnen de gebruikers van PayPal en Venmo beleggen in cryptomunten.

Uit een onderzoek van Venmo blijkt dat 30 procent van de klanten in 2020 al heeft belegd in cryptomunten. De interesse in cryptomunten is onder meer toegenomen door de coronapandemie. Veel mensen hadden toen immers meer tijd om zich te verdiepen in de digitale munten (en andere beleggingen).

Venmo is uitsluitend beschikbaar voor mensen die in de Verenigde Staten wonen. Belgen kunnen dus geen gebruikmaken van de app om cryptomunten te kopen of te verkopen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20