Daar is die hond weer: grapmunt Shiba Inu (SHIB) stijgt met 20 procent

SHIB is terug in vorm. De populaire memetoken is met meer dan 20 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. Zo is de koers terug waar ze een week geleden was: rond de 0,000050 dollar.

Waarom is dit belangrijk?

Veel beleggers in de cryptowereld zijn op zoek naar lotterij-achtige rendementen. En SHIB heeft hen in dit opzicht niet teleurgesteld. Alleen al op jaarbasis hebben beleggers die deze token bijhouden nu winsten van meer dan 55.000.000 procent.

De op mememunt Dogecoin geïnspireerde altcoin Shiba Inu nadert een belangrijke mijlpaal. Er wordt verwacht dat SHIB ergens in de komende weken de kaap van 1 miljoen investeerders zal ronden. Gezien de bezorgdheid over de concentratie van SHIB in slechts 10 wallets (ruwweg twee derde van alle Shiba Inu-tokens), is dit een heuglijk evenement. Dat betoogt een analist van The Motley Fool. “Buy the rumor, sell the fact”, weetjewel. (een beurswijsheid die zegt dat koersen naar aanloop van goed nieuws of goede geruchten stijgen, om vervolgens de trend te keren zodra het nieuws er daadwerkelijk is.)

Ethereum-whales

Bovendien is er nog het nieuws dat Shiba Inu de grootste holding is van Ethereum-whales.

Dit suggereert dat SHIB als memetoken bij uitstek een grotere kapitaalinstroom kan verwachten in de toekomst, die dan weer extra rally-momentum kan opleveren. En momentum, daar draait het om in het universum van de memecoins.

Gunstig teken

Speculatieve koopinteresse in het SHIB-token lijkt dus opnieuw toe te nemen. Wat dit betekent voor de vooruitzichten van deze token op de korte termijn valt nog te bezien. Het lijkt er echter op dat degenen die SHIB-tokens houden nu niet verkopen. Voor degenen die willen instappen in deze op Ethereum-gebaseerde smart contract-token, is dat dus een gunstig teken: er komt geen crash aan.

Opgepast: Shiba Inu blijft een van de meest speculatieve digitale activa van dit moment. Daarom wagen best alleen beleggers die goed weten wat ze doen zich in de mememunt-waanzin.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20