Shiba Inu duikt diep in het rood en moet Dogecoin opnieuw voor laten gaan

Shiba Inu (SHIB) was na een stevige stijging even de grootste grapmunt op de cryptomarkt en gaf dus concurrent Dogecoin (DOGE) het nakijken. Maar na een koersverlies van ruim 20 procent moet SHIB DOGE opnieuw laten voorgaan.

De toekomst zag er even heel rooskleurig uit voor de grapmunt Shiba Inu. Afgelopen maand was de koers van de munt fors gestegen. Op het hoogtepunt behoorde SHIB tot de top 10 van de grootste cryptomunten op de markt en had het zelfs een hogere marktkapitalisatie dan DOGE.

DOGE opnieuw grootste grapmunt

Maar de rally van de grapmunt lijkt nu tot een einde te zijn gekomen. De afgelopen 24 uur is de waarde van SHIB gezakt met maar liefst 25 procent. Daarmee komt de marktkapitalisatie van de munt uit op zo’n 26,4 miljard dollar. Dat is net te weinig om een positie in de top 10 van meest waardevolle cryptomunten te behouden. SHIB staat nu op de 11e plaats.

Koersevolutie SHIB afgelopen maand – Bron: Coinmarketcap

Het koersverlies van SHIB is dan weer goed nieuws voor DOGE. Die cryptomunt is opnieuw de grootste grapmunt op de markt met een marktwaarde van 34,1 miljard dollar. Daarmee is Dogecoin momenteel de negende grootste cryptomunt (op basis van marktkapitalisatie), volgens de cryptosite Coinmarketcap. DOGE moest de afgelopen 24 uur ook aan waarde inboeten, maar het verlies bleef beperkt tot 2,8 procent.

Waarom nam SHIB een diepe duik?

De financiële nieuwssite Benzinga merkt op dat een whale, een belegger die enorm veel cryptomunten bezit, maar liefst 40 biljoen SHIB-tokens – ter waarde van 2,7 miljard dollar – heeft overgemaakt naar vier verschillende portefeuilles. Volgens verslaggevers van Fortune heeft dit geleid tot de bezorgdheid dat de whale zich zou kunnen voorbereiden op de verkoop van de munten.

Veel beleggers deden vervolgens hun munten van de hand uit vrees dat andere whales eveneens hun munten zouden verkopen. Volgens de meest recente cijfers hebben tien whales maar liefst 71 procent van de SHIB-tokens in handen.

Voorts mogen we niet vergeten dat heel wat SHIB-liefhebbers eerder deze week teleurgesteld gereageerd hebben op het nieuws dat het handelsplatform Kraken niet de mogelijkheid zal aanbieden om SHIB-tokens te verhandelen.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20