Monero (XMR), de altcoin die van privacy zijn corebusiness maakt, scheert hoge toppen in crypto-universum

De waarde van één Moneroaltcoin is nu 329 euro en nadert het recordbedrag (390 euro) uit 2017. Dat betekent dat de prijs van Monero sinds een dieptepunt in februari met maar liefst 210 procent gestegen is. De reden voor de herwonnen populariteit? Doorgevoerde netwerkupgrades, een functie die snel omzet naar bitcoin en mogelijke implementaties in ‘de echte wereld’, aldus crypto-site Cointelegraph.

Monero trekt volop de aandacht van particuliere en institutionele beleggers. 

Naarmate institutionele beleggers zich meer gaan interesseren voor cryptovaluta’s als beleggingscategorie, worden gevestigde waarden zoals Monero als eersten aan een serieuze analyse onderworpen. Dat blijkt uit het feit dat Grayscale Investments in januari een aanvraag indiende voor een Monero-trustfonds.

Deze ontwikkeling in combinatie met een groeiende schare adepten en de atomaire swapfunctionaliteit heeft voor de spectaculaire groei gezorgd. Ter info: een atomaire swapfunctie maakt het mogelijk om snel twee verschillende cryptovaluta’s uit te wisselen die op verschillende blockchains lopen.

Tesla-website

Het momentum voor XMR zag een merkbare opleving dankzij een poging van leden van de Monero-gemeenschap om de altcoin toegevoegd te krijgen als betalingsoptie op Tesla’s website.

Hoewel het voorstel tot nu toe niet succesvol was, en Tesla op dit moment alleen ondersteuning voor Bitcoin (BTC) aankondigde, slaagde de inspanning erin om bredere aandacht te trekken voor het Monero-project en de privacymogelijkheden die het biedt.

De mogelijkheden om XMR te gebruiken om een privéjet te boeken bij TapJets en om reisarrangementen te boeken via Travala, zullen de altcoin evenmin windeieren gelegd hebben.

Er is ook veel optimisme door de mogelijkheid van atomaire swaps tussen XMR en bitcoin (BTC).

Het project kreeg daarnaast een boost na de succesvolle audit van Bulletproofs+. Dit is het nieuwe zero-knowledge proof-systeem van het netwerk dat lichtere, kleinere Monero-transacties mogelijk maakt.

Dieptepunt

Monero bereikte begin februari een absoluut dieptepunt toen het een waarde had van 111 euro. Gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView tonen aan dat de prijs van Monero sindsdien met 210 procent is gestegen. (am)

Bron: TradingView
Meer