Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Telenet schiet hoger in rode Bel20 na koopadvies

Logo Business AM
Markten

29/09/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Telenet-CEO John Porter. - Nathan De Sutter/Isopix

De Europese beurzen openen opnieuw in het rood. In Brussel is de telecomgroep Telenet de absolute primus na een koopadvies van het beurshuis Barclays.

Telenet gaat bijna 4 procent hoger. Eerste achtervolger Galapagos doet er maar 0,4 procent bij. De Mechelse telecomgroep doet het zo goed omdat Barclays-analist Simon Coles zijn advies voor het aandeel verhoogd heeft van ‘houden’ naar ‘kopen’. Hij zet het koersdoel op 40 euro, 23 procent meer dan de slotkoers op maandag.

Voor de rest is het miserie troef op de beurzen. Nog in België gaat Bpost 1,4 procent onderuit nadat bekend raakte dat zijn Amerikaanse dochter Radial een nieuwe CEO heeft. De Amerikaan Ilias Simpson neemt het op 1 december over van Henri De Romrée, die vorige week zijn ontslag aankondigde.

Ook Solvay vliegt 1,4 procent lager. Het bedrijf kondigde nochtans dinsdagochtend aan dat het materialen gaat leveren voor de nieuwe F-35’s van het Amerikaanse Lockheed Martin.

Luxebesognes

In Parijs gaat het luxeconcern LVMH 0,4 procent in het rood. De spanningen met juwelier Tiffany’s blijven oplopen. Die klaagde LVMH een tijd geleden aan omdat het plots afzag van een overname, maar nu slaat LVMH terug met een nieuwe aanklacht. De groep argumenteert dat de Franse regering heeft gevraagd de overname uit te stellen en dat Tiffany’s de coronacrisis helemaal fout aangepakt heeft.

En in Amsterdam verliest Basic-Fit 1,2 procent. Het fitnessbedrijf heeft veel last van corona. Nadat het al 148 vestigingen moet sluiten in Frankrijk, zijn er vanaf dinsdagavond ook nieuwe maatregelen in thuisland Nederland, waardoor er maar 30 mensen tegelijk in de fitnesszaal mogen zijn.

Maar er is ook goed nieuws: de Franse tapijtgroep Tarkett gaat 24 procent hoger op de Parijse beurs nadat het voorspelt dat zijn winstmarge bijna 10 procent van de omzet zal bedragen dit jaar.

De Europese brede index EuroStoxx50 verliest 0,5 procent.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks