Bpost zet Amerikaan aan het hoofd van dochteronderneming Radial

Bpost heeft al een opvolger gevonden voor Henri de Romrée, de topman van de Amerikaanse divisie van de postgroep. De Amerikaan Ilias Simpson wordt de nieuwe CEO van dochter Radial.

Vorige week stapte De Romrée op als CEO van de Amerikaanse dochteronderneming Radial. Officieel om familiale redenen, maar in de wandelgangen klinkt het dat hij niet meer overweg kon met de stijl van Bpost-CEO Jean Paul Van Avermaet. Het mandaat van De Romrée loopt af op 1 december.

Ilias Simpson.

Bpost heeft zijn opvolger in eigen rangen gevonden. De Romrée zal worden opgevolgd door de 38-jarige Amerikaan Ilias Simpson, die nu bij Radial baas is over de koerierdiensten.

Simpson wordt ook lid van het directiecomité van de Bpost-groep en zal aan het hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten staan.

Rijkgevulde carrière

Simpson heeft er al een rijkelijk gevulde carrière opzitten. Hij begon in 2005 als manager van een filiaal van de autoverhuurdienst Rent-A-Car en ging daarna naar de Amerikaanse luchtmacht. Na zijn dienst ging hij aan de slag bij het energiebedrijf Halliburton en werkte de jaren daarna nog bij vier bedrijven. In 2017 begon hij bij Radial als vicepresident operaties.

De Romrée blijft nog aan het hoofd van Radial staan tot het einde van dit jaar. Op 1 december neemt Simpson het van hem over. ‘Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om Henri de Romrée te bedanken voor zijn belangrijke verwezenlijkingen bij Radial en de Noord-Amerikaanse activiteiten’, zegt Jean Paul Van Avermaet in een persbericht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20