Telenet en Galapagos duwen Bel20 kopje-onder

De Brusselse sterindex eindigt de dag 0,5 procent in het rood. Vooral de telecomspeler Telenet en het biotechbedrijf Galapagos duwen de index onder water. De rest van Europa doet het niet veel beter.

De druk lijkt dinsdag vooral vanuit Mechelen te komen. Telenet en Galapagos, die allebei hun hoofdkwartier in Mechelen hebben, zijn de sterkste dalers in Brussel. Telenet gaat 3,6 procent onderuit zonder duidelijke reden en ook Galapagos doet er 3 procent af.

De aandelen van die laatste gaan al enkele dagen op en neer sinds de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA zijn reumamedicijn filgotinib heeft geweigerd in de VS. Dat leidde de eerste dag tot een dreun van 25 procent en dat is het bedrijf nog niet helemaal te boven gekomen.

De primus is de Kortrijkse technologiereus Barco met een winst van 0,9 procent.

Record

In Amsterdam is het Prosus dat de plak zwaait. De hoofdaandeelhouder van het Chinese technologiebedrijf Tencent gaat 3,8 procent hoger.

De euro is dan weer op weg om een record neer te zetten. Eerder op de dag was de eenheidsmunt kort even meer dan 1,20 dollar waard, zijn hoogste peil sinds mei 2018, maar hij viel al snel weer terug. Momenteel betaalt u 1,1950 dollar voor 1 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20