Tech-belegger Cathie Wood is nog steeds enthousiast over Bitcoin en Ethereum; over NFT’s wat minder

Mediageniek topbelegger Cathie Wood is nog steeds bullish over crypto. Op de vraag in welke cryptovaluta van de top twee ze het meeste vertrouwen heeft, zei de oprichter en CEO van Ark Invest dat Bitcoin en Ether eigenlijk onvergelijkbaar zijn en verschillende revoluties in de wereld van digitale activa ontketenen. In NFT’s gaat Ark echter niet direct handelen.

“We behouden een hoge overtuiging in beide”, zei Wood op een babbel die te volgen was via de investeringsapp Public – een Robinhood-concurrent met sociale media-achtige functies, zoals gastenfora.

Wood werd een sterbelegger met een sekte-achtige aanhang nadat haar op de beurs verhandelde fondsen in 2020 een hoge vlucht namen. Het jaar daarop zakte het vlaggenschipfonds van haar bedrijf, de Ark Innovation ETF, echter in. De tracker heeft die neerwaartse trend in het nieuwe jaar voortgezet, waardoor het verlies jaar op jaar 47 procent bedraagt, weet Business Insider.

Op het Public-forum zei Wood echter dat haar bedrijf zich richt op langetermijnbeleggen met een horizon van vijf jaar, wat volgens haar “overtuiging vereist”.  Wat zei ze precies over crypto?

Web 3.0

Bitcoin, de grootste cryptomunt volgens marktwaarde, noemde ze revolutionair voor gedecentraliseerde financiële diensten en het toekomstige internet, bekend als Web 3.0.

“Bitcoin is de diepgravendste toepassing van publieke blockchains, de basis van ‘zelf-soeverein’ digitaal geld”, aldus Wood, geciteerd door Business Insider.

Tijdens de wijdverbreide verkoopgolf in januari lieten ook digitale activa rode cijfers noteren. Bitcoin werd woensdag verhandeld tegen zo’n 38.400 dollar – een koers die veraf ligt van de all-time high rond 69.000 dollar in november.

NFT’s

Wat Ethereum betreft, zei Wood dat het netwerk vorig jaar de markt domineerde als smart contract-platform bij uitstek, voor DeFi (decentralized finance) en NFT’s, kunstige verzamelobjecten op de blockchain. Ethereum draagt, volgens haar, dus meer dan zijn steentje bij tot de financieel-technologische omwenteling die momenteel plaatsgrijpt.

“Hoewel Ark overtuigd is door DeFi en het nut van NFT’s voor verschillende use-cases, waaronder game-omgevingen, handelen we vandaag niet actief in NFT’s in een van onze strategieën”, antwoordde ze op de vraag of haar beleggingsbeheerbedrijf in NFT’s zou stappen.

NFT’s waren zodanig populair vorig jaar dat hun algehele marktwaarde die van de traditionele kunstmarkt op de hielen zit. Zo tikte het bedrag dat NFT-verkopen vorig jaar opleverden de grens van 41 miljard dollar aan; volgens een rapport uit 2021 zou de verkoop van “conventionele” kunst en antiek in 2020 nog 50 miljard dollar hebben opgeleverd.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.