Robinhood de dieperik in: was dit een verkeerde gok van sterbelegger Cathie Wood?

Het aandeel van de beleggersapp Robinhood is sinds het hoogtepunt in augustus met maar liefst 75 procent gezakt. Sterbelegger Cathie Wood lijkt er weliswaar van overtuigd dat een herstelbeweging aan de horizon lonkt. Ze heeft via haar ETF-fonds ARK Invest vorige maand nog eens 793.511 aandelen van de beleggersapp gekocht.

Waarom is dit belangrijk?

Robinhood verwierf vorig jaar veel faam dankzij de stormloop op de zogeheten meme-aandelen. Veel beleggers hadden die app gebruikt om toen massaal aandelen van onder meer GameStop en AMC Entertainment te kopen. Later dat jaar trok Robinhood naar de beurs. Cathie Wood twijfelde toen geen seconde en kocht een belang in het bedrijf.

Bij de start van de beursgang eind juli zag de toekomst er rooskleurig uit voor Robinhood. Na een kleine week handelen was het aandeel op het hoogtepunt 55 dollar waard. Dat was zo’n 44 procent boven de IPO-prijs (Initial Public Offering). Al kwam er al snel een einde aan die hausse.

Sindsdien is het aandeel in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Bij de start van de handelsdag woensdag was het aandeel 17 dollar waard, oftewel 75 procent minder dan het hoogtepunt in de zomer.

Wood blijft aandelen kopen

Wood heeft zich al meermaals geuit als fan van Robinhood. Zij heeft op de eerste beursdag, na een initiële daling tot 34,8 dollar, 1,29 miljoen aandelen van het bedrijf gekocht, en was op die manier mee verantwoordelijk voor de daaropvolgende klim tot 55 dollar.

De koersdalingen van Robinhood hebben Wood hoe dan ook niet afgeschrikt. Zij heeft de afgelopen maanden meermaals nieuwe aandelen ingekocht. De sterbelegger heeft in oktober bijvoorbeeld met drie van haar fondsen – ARK Innovation, ARK Next Generation Internet en ARK Fintech Innovation ETF – gezamenlijk 2,29 miljoen Robinhood-aandelen gekocht voor 79,4 miljoen dollar.

Tesla blijft grootste positie

Eind december kocht Wood nog een portie aandelen met haar ETF Ark Invest. Toen heeft ze ruim 790.000 aandelen van de beleggersapp gekocht. Het aandelenpakket werd gewaardeerd op 14,4 miljoen dollar. Enkele weken daarvoor had ze ook al zo’n 360.000 aandelen van Robinhood bijgekocht.

Robinhood blijft weliswaar een relatief kleine positie in ETF Ark Invest. Slechts 1,6 procent van het kapitaal in dat fonds is belegd in Robinhood. Tesla blijft met 8,4 procent de grootste positie. De koers van dat aandeel is sinds de start van dit jaar gezakt met zo’n 10 procent. Hoe dan ook doet Ark Invest het op dit moment niet bijster goed. Sinds de start van het nieuwe jaar is de koers van de ETF gezakt met 15 procent.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.