Sterbelegger Cathie Wood gelooft nog steeds in Robinhood; kocht 80 miljoen dollar aan aandelen tijdens de dip

De oprichter en CEO van beleggingsfonds Ark Invest kocht woensdag 2,24 miljoen aandelen Robinhood in verschillende fondsen. Dat is een positie die ruwweg 79,4 miljoen dollar waard is, gebaseerd op de slotkoers van het aandeel van 35,44 dollar per aandeel. Wood kocht de aandelen toen Robinhood woensdag 10,4% in waarde daalde.

  • Cathie Woods ARK Invest profiteerde van de Robinhood-dip op woensdag, en kocht voor bijna 80 miljoen dollar aan aandelen.
  • Drie van haar fondsen – ARK Innovation, ARK Next Generation Internet en ARK Fintech Innovation ETF – voegden gezamenlijk 2,29 miljoen Robinhood-aandelen toe, voor 79,4 miljoen dollar.
  • Daarnaast verkocht ARK Invest een partij aandelen van Tesla, waarvan elk individueel aandeel eerder deze week de 1.000 dollar in waarde overschreed. Dat weet Business Insider.

Onder niveau beursintroductie

Wood, bekend om haar geslepen keuzes voor techaandelen in volatiele tijden, sprong op de daling van 10% in beleggersapp Robinhood. De onderneming daalde op woensdag op een bepaald moment tot onder het niveau van haar beursintroductie.

Het bedrijf had beleggers een dag eerder teleurgesteld met Q3-winstcijfers die achterbleven bij de verwachtingen. De teleurstellende cijfers waren het gevolg van een daling in crypto-trading activiteit, na de all-time highs die werden opgetekend in het vorige kwartaal.

Sombere vooruitblik

Het bedrijf zag ook een vertraging in de groei van het aantal gebruikers, met maandelijks 18,9 miljoen actieve gebruikers. Dat is een daling ten opzichte van de 21,3 miljoen in het tweede kwartaal. Bovendien gaf de makelaardij een sombere vooruitblik voor de rest van 2021. Robinhood zei dat het verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal niet hoger zal zijn dan 325 miljoen dollar.

Vlaggenschipfonds

Wood kocht het grootste deel van de Robinhood-aandelen in haar vlaggenschipfonds, Ark Innovation ETF. Ze voegde ook aandelen toe aan Ark Next Generation Internet ETF en Ark Fintech Innovation ETF.

Wood heeft Robinhood gekocht sinds de beursgang in juli. De handelsapp is echter slechts goed voor 1,33% van haar vlaggenschip ETF.

Twitter-dip

De nauwlettend in de gaten gehouden portefeuillebeheerder kocht ook de dip in Twitter, dat woensdag 10,7% kelderde vanwege zorgen over het in goede banen leiden van de onkosten van het bedrijf.

Wood heeft woensdag 1,1 miljoen aandelen van het socialemediaplatform in verschillende fondsen geschept. Een positie die ongeveer 60,7 miljoen dollar waard is, gebaseerd op de slotkoers van Twitter van 54,81 dollar, aldus zakensite CNBC.

Twitter is goed voor 2,64% van ARK Innovation ETF.

Tesla-aandelen

Wood verkocht daarnaast ook wat van haar Tesla-aandelen. De ARK-baas is duidelijk geweest over haar bullish houding ten opzichte van het bedrijf – niet in het minst met haar voorspelling in maart van dit jaar dat het aandeel 3.000 dollar zou bereiken (op dit moment is het ongeveer 1.000 dollar, red.).

Tijdens een conferentie vorige week merkte Wood op dat elektrische voertuigen een enorm marktaandeel hebben veroverd op traditionele benzinevoertuigen, en dat Tesla-aandelen daar “eindelijk” op reageerden.

Ze verkocht vorige maand ook enkele van haar Tesla-aandelen en noemde het “goed portefeuillebeheer”.

Haar fonds zei woensdag dat het in totaal 57.106 aandelen in de elektrische autofabrikant had verkocht, via de ARK Innovation en ARK Autonomous Tech. & Robotics ETF’s, voor een gezamenlijke 59 miljoen dollar.

Tesla bereikte deze week een marktwaardering van 1 biljoen dollar, en voegde zich maandag bij andere techtitanen zoals Microsoft, Apple en Google-moederbedrijf Alphabet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20