Stakingsdreiging bij Bpost door pakjesdrukte

ACV Transcom heeft maandag een stakingsaanzegging ingediend bij Bpost. De christelijke vakbond wijst op de toegenomen werkdruk door het stijgend aantal pakjes.

Vakbondsvrouw Annick Boon van ACV Transcom bevestigt het bericht van De Standaard. De vakbond heeft twee bezorgdheden. ‘De veiligheid en de gezondheid van het personeel is enorm belangrijk in deze coronacrisis. We hebben het gevoel dat de directie ons daarin volgt’, legt Boon uit.

Ook de werkdruk is een belangrijke bezorgdheid, benadrukt Boon. ‘Door de coronacrisis is de werkdruk enorm gestegen, vooral door het toegenomen aantal pakjes en door andere formaten van die pakjes. Daarin hebben we het gevoel dat de directie niet genoeg naar ons luistert en dat er niet genoeg ingegrepen wordt’.

De stakingsaanzegging moet de druk opvoeren. De christelijke vakbond zegt niet te focussen op een effectieve staking en geeft alle kansen aan het sociaal overleg. De directie van Bpost neemt akte van de stakingsaanzegging en benadrukt dat het voortzetten van constructief sociaal overleg het belangrijkste is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20