Spin test steps die blokkades voorkomen

Spin, het elektrische stepbedrijf van Ford, test een nieuw stepje dat automatisch en op afstand bestuurd kan worden. Dat meldt vaknieuwssite The Verge. Dankzij het werk van de startup Tortoise moeten de steps op afstand te controleren zijn, zodat ze niet langer hinderlijke blokkades vormen als ze teveel op één hoop op de stoep worden gezet.

Dankzij een extra wiel aan de voorkant voor meer stabiliteit en camera’s aan zowel de voor- als achterkant van het stepje kunnen de steps op afstand worden verplaatst. Spin test vanaf dit voorjaar 250 van zulke apparaten. In de toekomst moet het mogelijk worden om een e-step automatisch een paar straten te kunnen laten rijden, zodat de gebruiker niet zelf eerst naar de step toe hoeft te lopen.

Ben Bear, een van de directeurs bij Spin, denkt dat deze toepassing een enorme verbetering betekent voor de toepassing van e-steps. “Deze functie zorgt er niet alleen voor dat onze service betrouwbaarder en makkelijker wordt voor de gebruiker en dat we voorkomen dat de straten verstopt raken”, zegt Bear. “Het betekent ook veel minder werk om de stepjes te onderhouden en op de juiste plaats neer te zetten.” Nu moeten de stepjes nog elke avond door mensen worden opgehaald om ze te kunnen opladen en weer goed over het gebied te verdelen. Dat wordt voornamelijk gedaan door freelancers die per stepje betaald krijgen, waardoor er vaak onderling ruzie uitbreekt over wie welk gebied onder zijn hoede mag nemen.

In de toekomst moeten operatoren van Tortoise vanachter hun computer de steps kunnen verplaatsen. Zo kunnen de steps ook beter verdeeld worden over de stad, waardoor ook meer afgelegen buurten een betere verbinding met de stad krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20