Amerikaanse autoriteiten nemen Silk Road-Bitcoins ter waarde van 1 miljard dollar in beslag

De New Yorkse autoriteiten hebben 50.676 Bitcoins geconfisqueerd die ooit werden verkregen via de dark web-marktplaats Silk Road.

Waarom is dit belangrijk?

Die hoeveelheid Bitcoin was op het moment van aanvatting zo’n 3,36 miljard dollar waard. Momenteel zijn ze zo’n 1,04 miljard dollar waard. Ooit zou dit dus de grootste inbeslagname van Bitcoins ooit geweest zijn. In februari van dit jaar werden er echter rond de 70.000 Bitcoins geconfisqueerd die gestolen werden bij cryptobeurs Bitfinex.

De details: De Bitcoins in kwestie zijn afkomstig van transacties op de Silk Road, een soort zwarte markt op het dark web die onder andere drugshandel faciliteerde.

  • De toegang tot de Bitcoins werd aangetroffen in de Amerikaanse staat Georgia bij een man genaamd James Zhong. Die zou thuis ook zo’n 661.900 dollar in cash en enkele edelmetalen aanhouden. Zhong pleitte in 2012 al eens schuldig voor het plegen van fraude.
  • Hij kon de munten verkregen door het betaalsysteem van Silk Road t
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.