Ryanair sluit zijn basis op luchthaven Düsseldorf

De Ierse budgetvlieger Ryanair zet zijn activiteiten op de Duitse luchthaven Düsseldorf Airport stop. Dat heeft de Ierse maatschappij aangekondigd. Door de beslissing dreigen meer dan tweehonderd banen te verdwijnen. Ryanair zegt door de hoge tarieven van de luchthaven niet langer meer op Düsseldorf Airport actief te kunnen blijven.

Bovendien is de Ierse luchtvaartmaatschappij verbolgen over de staatssteun waarop de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa kan rekenen.

Ryanair had op Düsseldorf Airport, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, zeven vliegtuigen gestationeerd. Die toestellen zullen eind oktober, na het einde van het lopende zomerseizoen, worden weggehaald. Ryanair schrapt Düsseldorf ook uit alle vluchtschema’s.

Corona

‘Door de hoge tarieven die Düsseldorf Airport aanrekent is het onmogelijk om tijdens de winter winstgevend te kunnen blijven opereren en daarbij ook de lage tarieven aan te bieden die noodzakelijk zijn om de trafieken na de coronacrisis weer aan te zwengelen,’ aldus de Ierse maatschappij.

Er wordt aan toegevoegd dat die situatie nog verergerd wordt door de Duitse staatssteun die concurrent Lufthansa heeft toegezegd gekregen. Die steun ondermijnt volgens Ryanair elke mogelijkheid om met succes een eerlijke concurrentiestrijd te kunnen aangaan.

Düsseldorf Airport benadrukt in een reactie op de beslissing van Ryanair echter dat de luchthavengelden niet onderhandelbaar zijn, maar voor alle maatschappijen vastliggen. ‘Het was dan ook onmogelijk om in te gaan op de eis van Ryanair om van drastische kortingen te kunnen genieten,’ aldus de directie van de Duitse luchthaven.

Ryanair was op Düsseldorf Airport met zijn dochtermaatschappij Laudamotion actief. Laudamotion besliste eerder ook al zijn activiteiten op de luchthaven van Stuttgart, zijn andere Duitse basis, stop te zetten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20