Corona duwt Ryanair 185 miljoen euro in het rood

De luchvaartmaatschappij Ryanair maakte in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 185 miljoen euro, tegenover 243 miljoen euro winst vorig jaar in dezelfde periode. Het aantal passagiers viel terug met 99 procent.

Ook de rest van de resultaten is niet om over naar huis te schrijven. De omzet daalde met 95 procent van meer dan 2 miljard naar 125 miljoen euro. Het bedrijf vervoerde 5.000 passagiers, tegenover 42 miljoen vorig jaar.

Eén lichtpuntje: analisten hadden het verlies ingeschat op 232 miljoen euro, dus Ryanair komt daar wel boven de lat uit.

‘Meest uitdagende kwartaal’

Ryanair noemt het zelf het meest uitdagende kwartaal uit zijn 35-jarige bestaan. De vliegtuigen moesten vier maanden aan de grond blijven door de coronacrisis en dat is dus duidelijk te merken aan de resultaten. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal voor 85 procent besparingen doorgevoerd, maar dat bleek nog niet genoeg om het hoofd boven water te houden.

Voor de komende kwartalen is de lagekostenmaatschappij iets positiever, maar ze blijft onzeker over het verdere verloop van Covid-19. Ze trekt dan ook haar vooruitzichten voor het volledige jaar in.

Kleiner verlies

Nu er sinds 1 juli weer kan gevlogen worden bij Ryanair, hoopt het bedrijf voor het tweede kwartaal op 60 miljoen passagiers. Het verwacht opnieuw verlies te boeken, maar wel een kleiner verlies dan dit kwartaal.

Meer updates volgen op de aandeelhoudersvergadering in september, klinkt het.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20