Ryan ToysReview: “Ik ben 7 jaar oud en verdien 19,3 miljoen euro per jaar”

Een 7-jarige Amerikaan die speelgoed uitpakt en er zijn mening over geeft is de grootverdiener van het jaar op het videoplatform YouTube.

Tussen juni 2017 en mei 2018 slaagde Ryan van het kanaal RyanToysReview ruim 22 miljoen dollar (19,3 miljoen euro) binnen te halen. Dat is dubbel zoveel als een jaar geleden toen ie met 11 miljoen dollar vrede moest nemen.

Ryan maakt deel uit van een steeds groter aantal contentmakers die zaken uitpakken terwijl ze worden gefilmd en daarmee waanzinnige bedragen verdienen. In Ryans meest populaire video (935 miljoen views) maakt de jongen een aantal reuze-eieren open waarin speelgoed van Disney en Paw Patrol zitten verborgen (zie onderaan).

Koopkracht van je publiek is voor ‘unboxers’ van geen tel

Ryan startte zijn kanaal in 2015, toen hij drie jaar oud was en heeft sinds dan 17,3 miljoen volgers verzameld die zijn filmpjes samen zo’n 26 miljard keer bekeken hebben. 95% van zijn inkomsten komen uit reclame die zijn video’s voorafgaan, terwijl de overige 5% afkomstig zijn van gesponsorde posts, waarbij bedrijven via zijn kanaal hun producten aanprijzen.

Met andere woorden beschikt het publiek van Ryan ToysReview niet noodzakelijk over veel koopkracht. Maar volgens Chas Lacaillade, de CEO van Bottle Rocket Management, een agentschap dat verschillende ‘unboxers’ of uitpakkers begeleidt, is koopkracht in deze materie van weinig belang. “Wat telt is dat de ‘unboxer’ op een eerlijke manier zijn vreugde deelt over het uitpakken van iets waar je echt naar verlangt.”

Hulu, Amazon, Walmart en Target zijn gek op Ryan

Ryans broodje lijkt ondertussen al gebakken. In oktober tekende hij overeenkomsten met de videoplatforms Hulu en Amazon, die zijn filmpjes nu mogen bewerken en herverdelen. In augustus had Ryan al een contract ondertekend met de Amerikaanse warenhuisketens Walmart en Target. Die gaan speelgoed verkopen onder het merk Ryan ToysReview.

Volgens het zakenmagazine Forbes wordt het kanaal door zijn moeder beheerd en wordt het geld dat Ryan (zijn achternaam wordt nooit vrijgegeven om zijn privacy te beschermen) verdient opgespaard opdat  zijn broers en zussen later kunnen studeren. Wanneer Ryan het testen van speelgoed beu zal worden, dan stopt het, zeggen zijn ouders. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20