“Raad van Bestuur OpenAI en “effectief altruïsme” deden Artificiële Intelligentie geen cadeau”

“Ik was de eerste investeerder in OpenAI. Het drama van het voorbije weekend illustreert mijn stelling dat de verkeerde besturen bedrijven kunnen beschadigen. Titels als “Directeur Strategie bij Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology” kunnen leiden tot een vals gevoel van inzicht in het complexe proces van ondernemende innovatie.” Dat schrijft Vinod Khosla, in een opiniestuk voor The Information.

Waarom is dit belangrijk?

De keuze van bestuursleden en hun visies kan een significante impact hebben op de ontwikkeling van baanbrekende technologieën zoals AI, met verstrekkende gevolgen voor de samenleving.

In het nieuws. "AI kan spoedig in staat zijn om menselijke intellectuele capaciteiten voor de meest economisch waardevolle functies te overtreffen. Een grote, wereldveranderende visie is axiomatisch riskant. Ze kan zelfs beangstigend zijn. Maar het is het enige mechanisme waarmee de menselijke conditie door de geschiedenis heen is verbeterd. En we zouden dat potentieel kunnen vernietigen met academische praatjes over naar mijn mening onzinnige existentiële risico's", schrijft Kosha.

Bep

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer