President Trump geeft toe: ‘Het zal eerst verslechteren voor het weer beter wordt’

Tijdens een speciale persconferentie rond de coronacrisis heeft de Amerikaanse president Donald Trump gewaarschuwd dat ‘het eerst zal verslechteren, voor het weer beter wordt’.

In het begin van de pandemie gaf de Amerikaanse president op gezette tijdstippen persconferenties rond het coronavirus. Die draaiden regelmatig uit op een rondje welles-nietes tussen Trump en viroloog Anthony Fauci, de topadviseur van de regering. In april toeterde Trump dat hij de lockdown snel wou afbouwen en de economie vrij spel zou geven, terwijl Fauci wees op de lage testcapaciteit en de gebrekkige tracing.

Nu knoopt Trump terug aan met de oude gewoonte, op een moment dat de crisis er niet onder controle raakt. In de Verenigde Staten zijn in totaal al 141.922 mensen overleden aan het virus en tijdens de afgelopen 24 uur kwamen er ook 68.000 besmettingen bij. ‘Het zal eerst verslechteren, voor het weer beter wordt’, gaf Trump toe aan de verzamelde pers. ‘Het is iets wat ik niet graag zeg, maar zo is het nu eenmaal.’

‘Mondmaskers hebben nut’

Ook opmerkelijk is dat Trump het dragen van een mondmasker zowaar aanmoedigde. Onlangs gooide de Amerikaanse president hoge ogen toen hij mét een mondkapje opdook in een militair hospitaal. Eerder had hij nochtans gezegd dat hij nooit een mondmasker zou dragen én hij spotte met zijn Democratische rivaal Joe Biden toen die dat wel deed. Meer ten gronde vond Trump het dragen van een mondmasker een persoonlijke keuze.

Tijdens de persconferentie haalde de president plots een exemplaar boven. ‘Hier is mijn masker. Ik zal het met plezier dragen, dat zei ik eerder al’, verkondigde Trump, waarna hij zich tot de bevolking richtte. ‘We vragen iedereen dat een masker draagt wanneer je niet in staat bent om de sociale afstand te houden. Of je een mondmaskers nu leuk vindt of niet, ze hebben een impact, ze hebben een effect’, besloot hij.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20