Trump draagt voor het eerst een mondmasker, terwijl VS nieuw dagrecord vaststellen

Voor het eerst sinds de start van de coronapandemie heeft de Amerikaanse president Donald Trump zaterdag in het openbaar een mondmasker gedragen. Hij deed dat tijdens een bezoek aan gewonde soldaten in een militair hospitaal.

Eerder had Donald Trump gezegd dat hij nooit een mondmasker zou dragen én hij spotte met zijn Democratische rivaal Joe Biden toen die dat wel deed. Ook aan de Amerikanen zou Trump niet vragen om een mondmasker, omdat hij dat een persoonlijke keuze noemt. Toch zei hij een tijdje geleden wel dat hij er één zou dragen als hij geen afstand kon houden.

‘Ik ben niet tegen maskers, maar ik geloof dat ze een tijd en een plaats hebben’, zei Trump toen hij het Witte Huis verliet. ‘Ik denk dat als je in een ziekenhuis bent, vooral in een setting waar je praat met veel soldaten, waarvan sommigen net van de operatietafel komen, het een goede zaak is om een masker te dragen’, verklaarde hij zich nader.

Dagrecord gebroken

Eens aangekomen in het ziekenhuis liet de Amerikaanse president zich gewillig fotograferen door de pers. Hij droeg een mondmasker met daarop het presidentiële logo in het goud. In het verleden verweerde de Amerikaanse president zich dat het dragen van een mondkapje hem zwak zou deed lijken en de indruk wekte dat hij de pandemie niet onder controle had. Het Witte Huis vulde aan dat Trump regelmatig getest wordt.

Nochtans roepen de gezondheidsexperts in de Verenigde Staten al sinds april op om mondmaskers te dragen om het coronavirus in te perken. De laatste weken steeg de druk op Trump steeds verder om het goede voorbeeld te geven, omdat de nieuwe besmettingen snel blijven stijgen. Zaterdag sneuvelde het dagrecord inzake nieuwe besmettingen opnieuw, met 71.389 vaststellingen in de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20