Opnieuw wereldwijde storing op Facebook-diensten

Sinds 20u vandaag ondervinden steeds meer mensen problemen met verschillende diensten van Facebook. Zo liepen bij allestoringen.be de meldingen binnen van haperingen van Facebook, Messenger en Instagram.

Momenteel lijken vooral de grotere steden in ons land getroffen: de meeste klachten lopen binnen vanuit Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt. Bij Facebook zelf lijken de problemen vooral plaats te vinden bij website-gebruikers, bij Instagram is het vooral de app die voor problemen zorgt.

De storing van vandaag is klein speelgoed tegenover de grote algemene storing vorige maand. Toen waren de verschillende diensten urenlang onbereikbaar voor miljoenen mensen wereldwijd. Bij de Facebook-storing begin oktober bleek de oorzaak later een menselijke fout te zijn. Het duurde uren voor de diensten weer bereikbaar waren, wat Zuckerberg een verlies aan beurswaarde van zeven miljard dollar aansmeerde.

Over de huidige oorzaak is voorlopig nog niets bekend. Alexandru Voica, één van de woordvoerders van Facebook, geeft wel aan dat het bedrijf werkt aan een oplossing.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20