Opnieuw wereldwijde storing op Facebook-diensten

Sinds 20u vandaag ondervinden steeds meer mensen problemen met verschillende diensten van Facebook. Zo liepen bij allestoringen.be de meldingen binnen van haperingen van Facebook, Messenger en Instagram.

Momenteel lijken vooral de grotere steden in ons land getroffen: de meeste klachten lopen binnen vanuit Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt. Bij Facebook zelf lijken de problemen vooral plaats te vinden bij website-gebruikers, bij Instagram is het vooral de app die voor problemen zorgt.

De storing van vandaag is klein speelgoed tegenover de grote algemene storing vorige maand. Toen waren de verschillende diensten urenlang onbereikbaar voor miljoenen mensen wereldwijd. Bij de Facebook-storing begin oktober bleek de oorzaak later een menselijke fout te zijn. Het duurde uren voor de diensten weer bereikbaar waren, wat Zuckerberg een verlies aan beurswaarde van zeven miljard dollar aansmeerde.

Over de huidige oorzaak is voorlopig nog niets bekend. Alexandru Voica, één van de woordvoerders van Facebook, geeft wel aan dat het bedrijf werkt aan een oplossing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20