Nintendo bevestigt hack: 160.000 accounts geraakt

Het probleem bij Nintendo is voor het eerst gesignaleerd begin april. Volgens de Japanse gaminggigant zijn er 160.000 accounts betrokken.

U kan sinds kort niet meer inloggen op uw Nintendo Account met uw NNID. De rechtstreekse aanleiding is een hack bij Nintendo. Volgens Nintendo zijn de gegevens van zeker 160.000 accounts door hackers bemachtigd ‘op illegale wijze en niet via onze diensten.’ De gegevens zijn gebruikt om toegang te krijgen tot accounts.

Welke gegevens gehackt?

Welke gegevens kunnen er vrijgegeven zijn? Nicknames, geboortedatum, nationaliteit en uw e-mailadres konden ingekeken worden. In theorie zou het ook kunnen dat er met uw account aankopen zijn gedaan. Nintendo raadt dan ook aan om two-factor-authentificatie toe te passen.

Voor de aangedane accounts zal Nintendo een paswoordreset doorvoeren. Inloggen met NNID zal niet meer lukken. Die werden vooral gebruikt voor de 3DS en Wii U-toestellen. De nieuwste Switch gebruikt een nieuwer accountsysteem, maar dat kan gelinkt zijn aan uw oude NNID.

Wat bij een hack?

Is uw account gehackt? Als Nintendo redenen heeft om dat te denken, zal u een waarschuwing krijgen via mail. Als u vreemde aankopen opmerkt via uw kredietkaart of PayPal-account, kan u Nintendo contacteren. Zo zijn er meldingen van in-app-aankopen bij Fortnite.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20