OpenAI staat dicht bij deal met Apple om ChatGPT te integreren in iOS 18

Apple is van plan om ChatGPT te integreren in de volgende update van zijn mobiel besturingssysteem iOS 18. Het bedrijf zou die samenwerking met OpenAI bekendmaken op de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni.

In het nieuws: Het is de bekende Apple-expert Mark Gurman van Bloomberg die met het nieuws komt over de nakende deal tussen Apple en OpenAI. Die deal zou de technologie van OpenAI naar iPhones brengen om functies met artificiële intelligentie beter te maken. Hoewel een akkoord dichtbij is volgens Gurman, zijn de onderhandelingen nog niet definitief afgerond.

  • Apple voerde ook lange tijd gesprekken met Google over hun AI-tool Gemini, maar die onderhandelingen hebben voorlopig tot niets geleid.

De details: Het is nog onduidelijk wat de precieze plannen zijn van Apple met de technologie van OpenAI, maar er zijn veel mogelijkheden op dat vlak.

  • Apple zou de populaire chatbot ChatGPT kunnen toevoegen aan toekomstige toestellen, zoals de iPhone.

Worldwide Developers Conference

In juni houdt Apple zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC). Daar zal het naar alle verwachting heel wat zaken rond artificiële intelligentie aankondigen.

CEO Tim Cook toonde zich in het verleden al een fan van ChatGPT en OpenAI, maar voegde er toen wel aan toe dat er nog enkele problemen zijn met de technologie. Apple staat erom bekend technologieën pas te integreren in hun toestellen als die volledig op punt staan. Daardoor heeft het bedrijf niet meer altijd de voorsprong die het ooit had, maar hebben ze over het algemeen wel minder last van bugs dan andere merken.

Meer