WhatsApp krijgt grote update met volledig nieuw design

Meta heeft een grondig nieuw design van WhatsApp aangekondigd. De berichtenapplicatie ziet er zowel op Android als op iPhone een stuk strakker uit, al lijkt niet iedereen meteen tevreden. Daarnaast lijkt de app ook klaargemaakt voor Meta AI.

In het nieuws: WhatsApp deelde een overzicht van het nieuwe design van zijn applicatie op het sociale medium X. Dat ze dat nu pas doen, is best opvallend. Heel wat gebruikers hebben op hun smartphone namelijk al enige tijd de update staan.

De details: Het grootste doel van dit nieuwe design lijkt geweest te zijn om de look van WhatsApp op Android en op iPhone meer gelijk te maken.

  • Op Android had de app al lange tijd een volledig groene header. Die nu vervangen door een witte header, met in groene letters “WhatsApp”. Bovendien zijn Chats, Updates, Community’s en Oproepen naar onderaan verplaatst. Bovenaan kan je er dan weer makkelijker voor kiezen om al je gesprekken te zien, of enkel de ongelezen berichten of enkel de groepsgesprekken.
  • Op iPhone is het blauw van Meta dan weer vervangen door het groen van WhatsApp. Hier blijven de verschillende menu’s onderaan staan, zoals nu ook op Android het geval is. Bovenaan kan je ook hier kiezen om al je gesprekken te zien, of enkel de ongelezen berichten of enkel de groepsgesprekken.

Meta AI

Op de printscreen die WhatsApp zelf deelde, zien we dat er in de zoekbalk ook kan gezocht worden via Meta AI. Deze tool voor artificiële intelligentie is in Europa nog niet actief, waardoor deze optie bij ons ook in WhatsApp nog niet te zien is.

Meer