Ook Meta werkt aan een AI: “Onze tool zal gebruikers helpen om veel geld en tijd te besparen”

Net zoals veel andere techgiganten werkt Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook en Instagram, aan een eigen artificiële intelligentie (AI).

Waarom is dit belangrijk?

Het enorme succes van ChatGPT, de AI-tool van OpenAI, heeft tal van andere bedrijven geïnspireerd om een eigen bot te ontwikkelen. Natuurlijk kan ook Meta de boot niet missen.

In het nieuws: Meta’s generatieve AI zal klaar zijn voor 2024.

  • In een interview met Nikkei Asia beloofde Andrew Bosworth, de CTO van Meta, dat de AI van de techgigant tegen het einde van het jaar klaar zou zijn.
  • Hij maakte van de gelegenheid gebruik om kort uit te leggen waarvoor de tool gebruikt zal kunnen worden: advertenties.

“We hebben er alle vertrouwen in”

Het doel: advertenties creëren voor specifieke doelgroepen.

  • “Tegen december zal Meta zijn AI-bot voor het maken van advertenties kunnen verkopen aan adverteerders”, beloofde Bosworth.
  • Zij zullen de AI kunnen gebruiken om advertenties op aanvraag te ontwikkelen. De gebruiker zou daarbij enkel moeten ingeven voor welke doelgroep de reclame bedoeld is.
    • “De AI zal bedrijven helpen om veel tijd en geld te besparen”, aldus de CTO.
  • Meta zet zwaar in op de AI-tool. Zozeer zelfs dat Mark Zuckerberg (CEO) zelf deel uitmaakt van het team dat eraan werkt. Bosworth en Chris Cox (hoofd producten) maken er ook deel van uit. Samen besteden ze “het grootste deel van hun tijd” aan het verfijnen van wat het nieuwe paradepaard van Meta moet worden.
    • “We hebben er alle vertrouwen in dat we voorop zullen lopen,” zei Bosworth, die eraan herinnerde dat Meta “al meer dan tien jaar investeert in kunstmatige intelligentie” en “een van ’s werelds toonaangevende onderzoeksinstituten heeft.”

Extra pluspunt: de AI kan ook nuttig zijn voor de metaverse.

  • Bosworth merkte tijdens het interview op dat de techgigant blijft werken aan de metaverse. “Als ik een 3D-wereld wil maken moest ik vroeger veel leren over computer graphics en programmeren”, zei hij. “In de toekomst kan je gewoon die wereld beschrijven en kan een groot taalmodel (large language model, of LLM) dat voor je genereren.”

(ns)

Meer