Muziekstreamingdienst van Jay-Z en Jack Dorsey kan eventueel NFT’s en smart contracts ondersteunen

Tidal, de muziekstreamingdienst van rapper Jay-Z en Twitterbaas Jack Dorsey, zou eventueel NFT’s (non-fungible tokens) en smart contracts kunnen ondersteunen. Dat heeft het duo gezegd tijdens een conferentie georganiseerd door Twitter Spaces, het alternatief van Twitter voor Clubhouse.

Dat net het platform van Dorsey werk zou maken van de integratie van NFT’s en smart contracts komt als geen verrassing. De Twitterbaas heeft zich altijd positief geuit over de cryptowereld. Zo heeft hij recent nog de inspanningen van een lobbygroep die de Ethiopische regering pusht om Bitcoin (BTC) te omarmen onder de aandacht gebracht.

Meer macht voor de artiesten

Tijdens de conferentie van Twitter Spaces benadrukte Dorsey samen met Jay-Z het belang van de introductie van functies die de artiesten die het platform gebruiken meer macht geven, waarbij smart contracts, NFT’s en analytische tools als voorbeelden werden genoemd.

De introductie van dergelijke toepassingen moet Tidal helpen om de concurrentie aan te gaan met enkele gevestigde waarden, waaronder Spotify. “Wat me echt opviel was hoe sommige tools er niet in slagen om artiesten te laten begrijpen wat ze doen en hen te helpen hun beslissingen te onderbouwen, vooral als je kijkt naar andere inkomstenstromen, zoals merchandise, tournees en NFT’s”, zei Dorsey tijdens het evenement. “We willen alle informatietools openstellen en het voor iedereen eenvoudiger maken.”

Volgens Dorsey zijn NFT’s en smart contracts de middelen bij uitstek om meer macht aan de artiesten te geven. “De geest van wat NFT’s vertegenwoordigen, de geest van kritisch kijken naar hoe kunstenaars worden gecompenseerd, en dat te bewijzen, is iets waar we veel tijd aan willen besteden en veel van onze aandacht op willen richten in de toekomst”, klonk het.

Gezamenlijke liefde voor crypto’s

Jay-Z zei tijdens de conferentie dat hij ervan overtuigd is dat smart contracts meer financiële autonomie geven aan de artiesten. Het is overigens niet de eerste keer dat Dorsey en Jay-Z samen lonken naar de cryptowereld. De Twitterbaas liet in februari via Twitter weten dat hij en de rapper samen een fonds hebben opgericht met als doel om van Bitcoin het gangbare online betaalmiddel te maken.

Square, het betaalplatform van Dorsey, heeft eerder dit jaar Tidal overgenomen van Jay-Z. De groep heeft een meerderheidsbelang, maar Jay-Z heeft een zitje in de raad van bestuur. “We gaan werken aan een volledig nieuwe luisterervaring om de fans dichter bij elkaar te brengen”, liet Dorsey toen weten. (lb)

Lees ook:

Meer