Omarmt Ethiopië binnenkort Bitcoin? Twitterbaas Jack Dorsey: liever gisteren dan vandaag

Twitter-CEO en cryptovoorvechter Jack Dorsey heeft de inspanningen van een lobbygroep die de Ethiopische regering pusht om Bitcoin (BTC) te omarmen onder de aandacht gebracht.

De Ethiopische groep Project Mano lobbyt bij hun regering om Bitcoin te mogen delven, te bewaren en te koppelen aan de birr (munteenheid van Ethiopië, red.) of andere legale aanbestedingen. In een tweet vandaag deelde Dorsey een Twitter-thread van deze lobbygroep.

Dorsey, de socialemediatitaan met de grunge-look, lijkt het project wat nuttige exposure te hebben gegeven. Project Mano’s Twitter-volgers zijn gestegen van 500 toen hij de thread deelde, naar ongeveer 1000 op het moment van schrijven.

Project Mano merkte in zijn Twitter-thread op dat de groep ‘de afgelopen 6 maanden ofzo’ bezig is geweest om de Ethiopische regering te pushen om ‘de stijgende ongelijkheid en wereldwijde inflatie te bestrijden,’ door Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren.

Hedge tegen inflatie

Het project merkt op dat als de voorgestelde Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) succesvol is, deze niet alleen de inwoners van Ethiopië 24 uur per dag van elektriciteit zal kunnen voorzien, maar als deze ook wordt hergebruikt voor Bitcoin-mijnbouw, deze mogelijk ‘miljarden dollars per jaar kan opleveren,’ voor de economie.

Volgens Project Mano zou Bitcoin ook gebruikt kunnen worden als een hedge tegen de inflatie van de birr.

Volgens de Wereldbankgroep is Ethiopië de snelst groeiende economie van het Afrikaanse continent. Het is echter ook ‘een van de armste, met een inkomen van 850 dollar per hoofd van de bevolking.’

Cryptoregulering in Afrika

Het lijkt erop dat strenge cryptoregulering in het verleden niet van primordiaal belang is geweest voor Ethiopië. In sommige gevallen heeft het zelfs voor een proactieve benadering gekozen.

Zo tekende de Ethiopische regering in 2018 een overeenkomst met Charles Hoskinsons cryptomunt Cardano, die Ethiopische ontwikkelaars in staat stelde om blockchain-technologie toe te passen op de agritechindustrie van het land.

In ander Afrikaans nieuws zei eerder deze week de leider van Tanzania open te staan voor cryptovaluta’s al betaalmiddel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20