Lightyear allereerste bedrijf met serieproductie elektrische zonnewagen

Het Nederlandse bedrijf Lightyear, fabrikant van elektrische wagens op zonnekracht, is officieel met zijn productie van start gegaan. De Nederlandse onderneming produceert de Lightyear 0 in de fabrieken van Valmet Automotive in de Finse stad Uusikaupunki. De Lightyear 0 is daarmee de eerste elektrische wagen op zonnekracht die officieel in productie is gegaan.

Waarom is dit belangrijk?

Lightyear is het eerste autobedrijf in de wereld dat de productie opstart van een elektrisch voertuig dat zijn energie rechtstreeks uit zonlicht opwekt. De Nederlandse onderneming heeft gedurende een periode van zes jaar aan de ontwikkeling en optimalisering van een eigen technologie gewerkt. Nu kan Lightyear met de nieuwe technologie de commerciële markt betreden.

Financiering en partners: Lightyear zegt op dit ogenblik naar een productie van één exemplaar per week te streven. Vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar zal de productie van de Lightyear 0 geleidelijk worden opgevoerd. De onderneming heeft momenteel zeshonderd werknemers in dienst.

  • Lex Hoefsloot, chief executive van Lightyear, wijst erop dat het bedrijf de voorbije zes jaar verscheidene belangrijke fases heeft doorgemaakt. Onder meer moest voor de financiering van de plannen worde
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.