LG lanceert binnen twee weken dual screen smartphone met draaibaar scherm

LG komt heel binnenkort met een revolutionaire smartphone op de markt. Het toestel – met als codenaam LG Wing – heeft twee schermen die boven elkaar zitten. Door het bovenste scherm te draaien, krijg je het onderste te zien en heb je zo een smartphone in een T-vorm.

Smartphones met twee schermen zijn al lang niet meer nieuw. Normaal gaat het dan over twee schermen die ofwel verticaal – zoals de Huawei Mate X, XS en de Samsung Galaxy Fold – ofwel horizontaal – zoals de Samsung Galaxy Z Flip – openklappen.

Explorer-project

Maar het nieuwe ontwerp van LG is wel volledig nieuw. De eerste geruchten over deze opvallende LG Wing dateren van halverwege mei. Toen leek het echter nog om een prototype te gaan en was er veel twijfel of het toestel ook effectief gemaakt zou worden.

Een aankondigingsvideo van LG maakt nu echter duidelijk dat de LG Wing er wel degelijk komt. Die naam is overigens nog niet officieel, want LG spreekt over het ‘Explorer-project’. Dat is een reeks producten die volgens hen ‘onderscheidende en nog onontgonnen bruikbaarheidservaringen’ moeten opleveren.

LG Wing

Het eerste toestel in die reeks die het levenslicht zal zien, wordt dus meer dan waarschijnlijk een smartphone met als codenaam LG Wing. Dat toestel ziet er op het eerste zicht uit als een gewone smartphone, maar heeft een tweede scherm dan je kan draaien om het zo opzij open te klappen.

Veel details over die nieuwe smartphone zijn er nog niet, behalve de korte teaser video die LG heeft gelost. Daarop zien we wel al de contouren van het toestel. Op maandag 14 september om 16 uur onze tijd kan je de voorstelling ervan volgen via YouTube en Facebook.

Bekijk hier de aankondiging van LG

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20