Koers Bitcoin zakt nadat Trump de cryptomunt ‘oplichterij’ noemt

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump was maandag te gast op het Fox Business Network. Daar noemde hij ‘s werelds grootste cryptomunt een ‘scam’, ofwel oplichterij. Bitcoin zou onnodige concurrentie zijn voor de dollar, Donalds favoriete munteenheid. De koers van Bitcoin zakte prompt onder de 36.000 dollar.

Donald Trump mag dan wel volledig geband zijn van sociale mediaplatformen, toch blijft de controversiële Amerikaanse staatsman lelijk uithalen met uitspraken. Als hij dat niet doet via vreemde blogs, doet hij het wel via tv-optredens. Zoals vandaag op Fox Business Network. Daar viel Trump de cryptomunt Bitcoin aan. Een wanhopige Trump die een volatiele cryptomarkt vol angst aanvalt was wel het laatste dat de Bitcoiners nu nodig hadden.

Het standpunt van Trump tegenover de Bitcoin was duidelijk: hij is geen fan. Trump noemde de munt zelfs een ‘scam’, Engels voor oplichterij. ‘Bitcoin ziet er gewoon uit als een zwendel,’ zei Trump.

Trump deed de uitspraak nadat gastheer Stuart Varney hem vroeg wat hij van de cryptomarkt vond en of hij op dit moment beleggingen deed op de Amerikaanse aandelenmarkt. Trump gaf aan dat hij zich op dit moment niet bezig houdt met beleggen.

‘Dollar moet de munteenheid van de wereld worden’

Trump was hard voor Bitcoin, maar eigenlijk liet hij ook blijken dat de cryptomunt wel eens een serieuze bedreiging kon zijn voor de almachtige ‘greenback’.

‘Ik vind Bitcoin niet leuk omdat het een valuta is die concurreert met de dollar. Ik wil dat de dollar de munteenheid van de wereld is,’ zei Trump. Bitcoin wordt hier feitelijk ook afgeschilderd als een niet-patriottische munt, omdat het de dollar kan verzwakken.

De koers van Bitcoin mocht de effecten van Trumps uitspraken onmiddellijk voelen. De prijs van een Bitcoin zakte met 1 procent, waarmee de mooie 24 uurse groei van 5 procent op maandagochtend volledig werd weggevaagd. Op het moment van schrijven is een Bitcoin 35.800 dollar waard.

Ook interessant: niet de eerste keer dat Trump over Bitcoin praat

In 2019, toen Trump nog toegang had tot Twitter, liet hij zich al eens uit over Bitcoin in een tweet.

Hij noemde cryptomunten toen ‘geen echt geld’ en vond dat de waarde van crypto gebaseerd was op ‘gebakken lucht’. Daarnaast vond hij de munten ook hoogst volatiel. Cryptomunten zouden bovendien misdaad in de hand werken, besloot Trump.

Screenshot Twitter 2019.

Lees ook: Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20