Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar

Het zag er even naar uit dat Bitcoin goed op weg was om opnieuw de kaap van 40.000 dollar te ronden, maar een tweet van Teslabaas Elon Musk bracht abrupt een einde aan die herstelbeweging.

Waarom dit belangrijk is: Het is al lang geen geheim meer dat Musk met zijn tweets regelmatig de koersen van bepaalde cryptomunten beïnvloedt. De techmiljardair heeft in het verleden al meermaals een impact gehad op de koersen van onder meer Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE). Toch lijkt niet iedereen het Twittergedrag van de Teslabaas te appreciëren. Meer en meer mensen uiten kritiek op de tweets van Musk. Desalniettemin is zijn Twitterprofiel momenteel verplichte lectuur voor wie wil beleggen in de meest bekende cryptomunten.

Begin deze week was Bitcoin 34.400 dollar waard. Sindsdien zat de koers in een opwaartse beweging om afgelopen nacht tot ruim 39.000 dollar te stijgen. Het leek slechts een kwestie van tijd vooraleer de grootste cryptomunt op de markt opnieuw de kaap van 40.000 dollar zou ronden. Maar een tweet van Musk was voldoende om Bitcoin lager te sturen.

Musk opnieuw aan het tweeten

De koers van Bitcoin was omstreeks 7.40 ’s ochtends gezakt tot 36.600 dollar. Afgelopen nacht betaalde u nog 39.200 dollar voor een cryptomunt. Dat is een daling van 6,6 procent in een paar uur tijd.

De tweet in kwestie is een afbeelding met een meme waarin verwezen wordt naar een nummer van de rockgroep Linkin Park. De meest opvallende boodschap in de afbeelding was misschien wel dit: ‘Op het einde maakt het niet eens uit’, want Musk vermeldde Bitcoin bij het bericht gevolgd door een emoticon van een gebroken hart. In een tweet die daar een uur later op volgde postte de techmiljardair een afbeelding waarin een persoon al wenend naar een koersdaling van Bitcoin kijkt.

Ook andere cryptomunten verliezen terrein

De tweet van Musk had ook een impact op de koersen van enkele andere cryptomunten. Tijdens dezelfde tijdspanne van Bitcoin is de waarde van Ethereum (ETH) gezakt van 2.870 dollar naar 2.650 dollar. Dat is een daling van 7,6 procent.

Musk is de afgelopen dagen opnieuw zeer actief op Twitter. Zo heeft hij eerder deze week de koers van Samsung Publishing en Dogecoin omhoog getweet. De winst die Dogecoin sindsdien geboekt heeft, is zo goed als volledig verdwenen. Nadat de memecoin de kaap van 0,4 dollar had gerond, is de waarde van de munt intussen gedaald tot 0,37 dollar.

Lees ook:

(jvdh)

Meer