Bitcoin-koers rondt weer symbolische kaap van 38.000 dollar: bull run op komst of kortstondige opflakkering?

De cryptomarkt kleurt weer groen. Vandaag bereikte populairste cryptomunt Bitcoin (BTC) zelfs weer een waarde van 38.000 dollar.

Gegevens van TradingView tonen aan dat BTC/USD uiteindelijk de weerstandslijn van 37.500 dollar overschreed deze middag, om vervolgens hier en daar pieken van 38.090 dollar te bereiken.

Een weerstandslijn is een prijsniveau waarmee de koers moeite heeft. Een punt waarop BTC het moeilijk heeft om verder door te stijgen, en dus vaak naar beneden afketst. Overigens is een steunpunt precies het tegenovergestelde, een prijsniveau waarop de Bitcoin-koers steunt, en van afspringt na een daling.

Bull run?

De cryptomarkt is aan het slabakken de laatste tijd. De stemming is eerder negatief. Door deze uitbraak, echter, lijken traders heel voorzichtig weer een positief sentiment te omarmen.

‘Ik geloof sterk dat we uitbreken naar de bovenkant komende dagen’, voorspelde Crypto Ed. Hij was een van de traders die een ‘stierenren’ (of bull run) voorspelden voor BTC, mocht de weerstand van 37.500 dollar stevig worden neergeslagen. Ook andere analisten merkten al op dat het terugwinnen van 37.500 dollar cruciaal was voor BTC.

Dat prijsniveau vertegenwoordigt dus een magische barrière voor Bitcoinstieren. ‘Het ontstijgen van deze barrière maakt mogelijk weer de weg vrij naar hogere drempelniveaus van 40.000 en 42.000 dollar’, aldus analisten van Decentrader. 

Collega-trader Rekt Capital was echter voorzichtig en stelde dat het herstel ‘aanhoudende’ bullish activiteit nodig heeft om nieuwe dalingen te voorkomen. Maar: ’tot dusver ziet het er goed uit’ …

‘Moving averages’

Een bijzondere vorm van steun- en weerstandslijnen zijn moving averages (MA), of voortschrijdende gemiddelden. MA is de weergave van de gemiddelde koers over een bepaalde periode. Dit is overigens een populaire indicator in alle financiële markten, cryptovaluta’s zijn hierop geen uitzondering. 

Kort en bondig: een MA gebruikt men om een trend te bepalen. In plaats van de beweeglijke koersgrafiek krijgt u een mooie lijn te zien waarvan de richting duidelijk zichtbaar is.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20