Dogecoin schiet hoger na opnieuw een tweet van Elon Musk

Dogecoin (DOGE) is woensdagvoormiddag 22 procent hoger geschoten na een tweet van Teslabaas Elon Musk. Door de stijging heeft de munt de kaap van 0,4 dollar gerond.

Musk is opnieuw enorm actief op Twitter. Na de koers van Samsung Publishing naar omhoog te tweeten, heeft de techmiljardair hetzelfde gedaan voor Dogecoin. Musk heeft via het socialemediaplatform een foto gedeeld van een Shiba Inu, de hond die symbool staat voor Dogecoin, die voor een computer zit. Op de foto staat de boodschap: ‘1980: Ik moet mijn passie verborgen houden voor het grote publiek, want anders word ik sociaal verbannen.’ Musk tweette dat dit ‘een foto van hem is als kind.’

De geschiedenis leert dat de cryptobeleggers soms niet veel nodig hebben om massaal munten te kopen of te verkopen. Kort na de tweet schoot DOGE 22 procent hoger. Op dit moment heeft Dogecoin de kaap van 0,4 dollar gerond. De munt is met een marktwaarde van ruim 50 miljard dollar momenteel de zesde grootste cryptomunt.

Koersverloop Dogecoin afgelopen 24 uur – Bron: Coinmarrketcap

Opvallende koersstijging

Hoe dan ook is de koersstijging een welgekomen geschenk voor beleggers die Dogecoins bezitten. Sinds de munt een recordhoogte van 0,73 dollar heeft bereikt op 8 mei zit de koers in dalende lijn. De munt heeft, samen met de andere crypto’s, heel wat terrein verloren na onder meer een teleurstellend optreden van Musk in Saturday Night Live en slecht nieuws uit China over de cryptomunten. Het land heeft onlangs onder meer herhaald dat cryptomunten geen betaalmiddel zijn. Hoe dan ook is de munt in vergelijking met de start van het jaar nog altijd 7.900 procent meer waard.

De stijging van Dogecoin springt in het oog omdat de andere cryptomunten moeite hebben om een krachtige herstelbeweging in te zetten. Bitcoin (BTC) lijkt er bijvoorbeeld maar niet in te slagen om overtuigend de kaap van 40.000 dollar te ronden. De koers schommelt sinds 19 mei tussen 35.000 en 39.000 dollar.

Vandaag berichtte Wall Street Journal overigens dat Musk met zijn tweets al meermaals de schikkingsovereenkomst die hij met de Amerikaanse toezichthouder SEC heeft gesloten heeft geschonden. Het betreft tweets met betrekking tot Tesla.

Lees ook:

Meer