Tweet van Elon Musk over internethit ‘Baby Shark’ stuwt aandeel Samsung Publishing hoger

Het aandeel van Samsung Publishing is tijdens de Zuid-Koreaanse handelsdag even 10 procent hoger geschoten na een tweet van Elon Musk, de CEO van Tesla, over de internethit ‘Baby Shark’. De producent van de Engelstalige cover is een dochteronderneming van Samsung Publishing.

Iedereen heeft ongetwijfeld al de oorwurm ‘Baby Shark’ gehoord. Een Engelstalige cover van het Zuid-Koreaanse kindernummer verscheen in 2016 op YouTube, en het duurde niet lang vooraleer ook kinderen in Europa en de Verenigde Staten het nummer luidkeels konden meezingen. Intussen is het nummer ruim 8,6 miljard keer bekeken. Dat zijn meer views dan dat er mensen op de wereld zijn. Momenteel telt de aarde zo’n 7,8 miljard inwoners.

Volgens Musk maken de talloze views van ‘Baby Shark’ de beste meme ooit gemaakt. Dat heeft hij getweet in een reactie op een post van de populaire animatiereeks South Park. ‘Laat de memesterren het uitvechten’, tweette het account van South Park, verwijzend naar een aflevering waarin verschillende internetpersoonlijkheden slaags raken met elkaar. ‘Baby Shark verplettert alles! Meer views dan mensen’, reageerde de techmiljardair.

Samsung Publishing schiet hoger

De tweet van Musk heeft Samsung Publishing hoe dan ook geen windeieren gelegd. De populaire cover van het nummer werd geproduceerd door SmartStudy, een dochteronderneming van Samsung Publishing. Op een gegeven moment noteerde het aandeel 10 procent in de plus. De uitgever heeft de handelsdag uiteindelijk op 47.300 Zuid-Koreaanse Won afgesloten, oftewel 6,3 procent meer dan bij de start van de Zuid-Koreaanse beursdag.

Het aandeel bleef weliswaar onder de recordhoogte dat het behaald heeft in april, volgens gegevens van Refinitiv Eikon. Zo was het aandeel in april op een gegeven moment 59.000 Zuid-Koreaanse Won waard. Sinds begin dit jaar is de aandelenkoers al gestegen met ruim 96 procent.

Twittergedrag van Musk

Het is geen geheim dat Musk de koersen van cryptomunten en (meme-)aandelen graag beïnvloedt met zijn tweets. De afgelopen maanden heeft de Teslabaas meermaals zijn stempel gedrukt op onder meer de koers van Dogecoin (DOGE). Ook tijdens de hausse van GameStop eind januari liet Musk van zich horen. Hij heeft toen onder meer een tweet geplaatst met een link naar de Redditpagina van Wallstreetbets. Bij die tweet stond de boodschap ‘Gamestonk’.

De tweets van Musk worden niet door iedereen geapprecieerd. Onder meer de Amerikaanse toezichthouder SEC heeft zich al meermaal kritisch geuit over de tweets van de techmiljardair. Volgens een een schikkingsovereenkomst met de SEC kan Musk niet eender wat posten zonder de toestemming van een advocaat. Wall Street Journal berichtte woensdag dat hij de voorwaarden van die overeenkomst al enkele keren heeft geschonden.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20