Kinepolis ziet bezoekers terugkeren

Kinepolis heeft in het derde kwartaal meer bezoekers verwelkomd dan verwacht. Dit bleek donderdagochtend uit de kwartaalupdate van de bioscoopketen. 

“Voor het eerst in lange tijd waren nagenoeg alle Kinepolis-bioscopen een volledig kwartaal geopend”, meldde Kinepolis.

In het derde kwartaal heeft Kinepolis 7,1 miljoen bezoekers verwelkomd, ofwel meer dan 70 procent van de bezoekers in 2019, schrijft ABM Financial News.

ING rekende aanvankelijk op 6,2 miljoen bezoekers wereldwijd. 

Stijging in alle landen

“De bezoekcijfers lieten in de loop van het derde kwartaal een verdere stijging zien in alle landen, met verschillen in tempo afhankelijk van de filmreleases in elk land en de lokale situatie wat betreft de Covid-19 pandemie”, benadrukte Kinepolis wel.

“De bezoekergerelateerde opbrengsten stegen in alle landen sterker dan het bezoekcijfer, dankzij een hogere verkoop per bezoeker”, liet Kinepolis ook weten.

De EBITDA (de afkorting van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, red.) buiten beschouwing worden gelaten.aangepast voor huur was voor elk maand in het kwartaal positief, evenals de vrije kasstroom exclusief werkkapitaal, die eind september 37,3 miljoen euro bedroeg.

Nettowinst

De nettowinst was ook positief, terwijl de financiële schuld eind september 507,4 miljoen euro bedroeg, tegenover 542,3 miljoen eind juni. 

Verder stegen de beschikbare financiële middelen in het derde kwartaal van 141,9 miljoen naar 176,9 miljoen euro. 

“Ik ben trots op de vlotheid en snelheid waarmee we terug zijn opgestart”, aldus CEO Eddy Duquenne in een toelichting op de cijfers.

“Mede dankzij de uitvoering van onze Entrepreneurship en Star plannen herstelt ook het financieel resultaat en de financiële kracht van het bedrijf”, ging de topman verder.

Outlook 

Zelf gaf Kinepolis geen concrete outlook af. ING rekent voor het lopende vierde kwartaal wel op een bezoekersaantal van ongeveer 75 procent van de niveaus van voor de coronacrisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20