“Veelbelovende heropstart” voor Kinepolis

Kinepolis Group zegt dat de heropstart in alle landen “veelbelovend” verloopt na maandenlange sluiting van de bioscoopzalen. De bezoekcijfers evolueren positief en variëren van land tot land door het verschil in beperkende maatregelen, lokale content en consumentenvertrouwen.

Na langdurige sluitingen in de eerste jaarhelft als gevolg van de Covid-19 pandemie, heropenden eind mei en begin juni achtereenvolgens de Franse, Nederlandse en Belgische bioscopen van Kinepolis. Midden juli mochten ook alle Canadese Landmark-bioscopen opnieuw de deuren openen.

Bezoekcijfers

Het gemiddelde bezoekersniveau in de geopende bioscopen voor de maand juni was 50 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. In juli steeg dit naar gemiddeld 62 procent van de bezoekers in 2019. In de eerste jaarhelft ontving Kinepolis 2,2 miljoen bezoekers, of 26,9 procent van de bezoekers in dezelfde periode in 2020.

Volgens Kinepolis is het beeld per land verschillend omwille van de verschillen in vaccinatiegraad, coronacijfers en opgelegde Covid-maatregelen. Ook het vertrouwen bij de bevolking en de kwaliteit van het lokale filmaanbod spelen een rol. 

“We zijn enthousiast over de heropstart van onze bioscopen, die ondanks de beperkende maatregelen sterk presteren, met bezoekcijfers die week na week positief evolueren”, zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. “We worden hierbij, in tegenstelling tot vorige zomer, geholpen door een sterker internationaal filmaanbod.”

“Financieel solide”

In het tweede kwartaal heeft Kinepolis opnieuw een positieve vrije kasstroom gegenereerd dankzij het positieve operationele resultaat in juni, het gedeeltelijk herstel van het werkkapitaal en de blijvende maatregelen inzake kostenbeheersing. De netto financiële schuld steeg met 2,7 miljoen euro in het tweede kwartaal, en dit omwille van investeringen in nieuwbouw (3,8 miljoen euro).

“Kinepolis blijft ook na anderhalf jaar pandemie financieel solide met een comfortabele liquiditeitspositie van 141,9 miljoen euro per eind juni 2021, die intussen is gestegen tot  174,3 miljoen euro per eind juli”, klinkt het bij het bioscoopbedrijf. “Sinds begin 2020, werd 38,3 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten.”

(lb)

Meer