Grote fusies tussen noodlijdende Hollywoodstudio’s lijken niet de oplossing tegen oppermachtig Netflix

Het leek een goede strategie te zijn: het fuseren en overnemen van in nood verkerende Hollywoodstudio’s om een tegengewicht te bieden voor het succes van Netflix. Toch blijkt dat dit weinig zoden aan de dijk zet: winsten nemen af en gevestigde waarden komen in de problemen.

Waarom is dit belangrijk?

Hollywoodstudio's blijven het lastig hebben met het veranderende kijkersgedrag. Streaming is in veel gezinnen een dagelijkse gewoonte geworden, terwijl lineair tv-kijken nog verder uitdooft. Pogingen om Netflix te beconcurreren, geven weinig resultaat.

Vooruitblik: Vakblad Variety pakt uit met een vooruitblik voor 2024 en merkt op dat Hollywood het steeds moeilijker heeft om financieel overeind te blijven.

  • Na het immense succes van Netflix schoot Hollywood in actie: bijna elke grote tv- en filmmaatschappij kreeg een bijbehorend streamingplatform. Disney lanceerde Disney+, producties van Warner Bros. vonden onderdak bij moederbedrijf HBO Max en Paramount sprong op de kar met Paramount+.
  • De consument heeft het echter niet begrepen op
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer