Zoveel verdiende UFC-ster Conor McGregor voor zijn acteerdebuut in ‘Road House’

“De best betaalde debuterende acteur ooit” … zo omschreef UFC-ster Conor McGregor zijn acteerdebuut in de film Road House van Prime Video. De 35-jarige Ier is in die actiefilm te zien aan de zijde van Jake Gyllenhaal en zou voor die rol naar schatting zo’n 6 miljoen dollar (5,5 miljoen euro) hebben gekregen.

Sinds kort kan je op Prime Video terecht voor de nieuwe film Road House. Het gaat om een soort remake van de gelijknamige film uit 1989. Toen speelde Patrick Swayze de hoofdrol als James Dalton. Deze keer is de hoofdrol van Elwood Dalton weggelegd voor Jake Gyllenhaal.

Daarnaast is er in Road House nog een opvallende rol. Meervoudig wereldkampioen UFC Conor McGregor maakt er namelijk zijn acteerdebuut als slechterik Knox. In aanloop naar de release van Road House bleek nog maar eens hoe goed de 35-jarige Ier is in het maken van promo. Hoewel het al drie jaar geleden is dat Conor McGregor in de octagon stond, is hij nog steeds met voorsprong de bekendste UFC-vechter. Daarnaast heeft hij ook heel wat lucratieve bedrijven op zijn naam staan.

Dwayne Johnson

En ook met Road House zou Conor McGregor geschiedenis hebben geschreven. Naar eigen zeggen wat zijn acteerdebuut het bestbetaalde acteerdebuut ooit. “Ik versla Dwayne Johnson van de eerste plaats”, schreef hij toen op een ondertussen verwijderde post op X.

Hoeveel McGregor exact gekregen heeft voor zijn rol in Road House is niet duidelijk. Wel is bekend dat Dwayne Johnson 5,5 miljoen dollar (5 miljoen euro) heeft gekregen voor zijn acteerdebuut in The Mummy Returns (2001). Conor McGregor zou naar eigen zeggen dus meer dan dat gekregen hebben.

Meer