Kilometerverzekering Corona Direct

De Kilometerverzekering van Corona Direct komt in uiteenlopende tests als één van de betere autoverzekeringen van ons land naar voren. In tegenstelling tot de reguliere autoverzekeringen is de kilometerverzekering van Corona Direct echt een stuk voordeliger. Bovendien zullen de reguliere autoverzekeringen hun premie berekenen aan de hand van het gemiddeld aantal kilometers dat alle automobilisten hebben gereden. Indien je dus slechts een gering aantal kilometers rijdt, dan betaal je toch mee voor de verzekeringsnemers die wel veel kilometers af hebben gelegd.

De Kilometerverzekering van Corona Direct daarentegen zal je alleen de kilometers die je zelf hebt gereden in rekening brengen. Met deze Kilometerverzekering ben je bovenal op een even veilige en goede manier verzekerd als wanneer je een reguliere autoverzekering af hebt gesloten. De premie van de Kilometerverzekering van Corona Direct ligt alleen een stuk lager.

Wie is Corona Direct?

Schermafbeelding 2016-06-15 om 06.58.48

Corona Direct begon in 1974 als eerste directe verzekeraar in ons land. Deze verzekeraar kan dan ook met recht een pionier worden genoemd als het gaat om verzekeren. Zo werd door Corona Direct in het jaar 2006 als eerste een autoverzekering per kilometer in het leven geroepen. Doordat Corona Direct werkt vanuit één centraal kantoor kunnen onnodige kosten worden bespaard en kun je extra voordelige verzekeringen aangaan en weet je zeker dat je de beste garanties en voorwaarden krijgt voorgeschoteld. Omdat Corona Direct een directe verzekeraar is, kun je snel en simpel je verzekeringszaken online of telefonisch regelen.

Bekijk ook: hoe kan ik mijn wagen financieren? 

Waar kan ik de Kilometerverzekering afsluiten?

De Kilometerverzekering van Corona Direct kun je niet bij een verzekeringsagent afsluiten omdat dit de enige Belgische verzekeringsmaatschappij is die de gereden kilometers als basis gebruikt voor haar autoverzekering. De zogeheten ‘Kilometerverzekering’ van overige verzekeraars zal namelijk uitgaan van een vast aantal gereden kilometers per jaar. Het aantal kilometers dat je onder de bovengrens zit, speelt hierbij geen rol. De premie voor de verzekering zal gelijk blijven tot aan een bepaald aantal gereden kilometers per jaar. Daarbij komt verder nog dat een verzekeringsagent je doorgaans extra kosten in rekening zal brengen.

AanbiederGratis adviesBereken je winst (tip!)
Tip: bespaar tot 50% op je autoverzekering.Bereken nu hoeveel jij kan besparen.Berekenen
Tip: Geniet van 2 maanden gratis autoverzekering bij DVV.Berekenen
Tip: krijg 2 maanden gratis omnium voor je geëlektrificeerde wagen.Simuleer

Het principe van de Corona Direct Kilometerverzekering

Corona Direct verzekert je echter op basis van elke gereden kilometer per jaar en biedt een drietal voordelige omniumformules aan en je kunt met vragen, klachten of opmerkingen bij een persoonlijke verzekeringsadviseur. Voor schade zit er dag en nacht een medewerker van Corona Direct voor je klaar om je met raad en daad bij te staan. Voor dit alles betaal je bovendien minder premie als je minder dan 15.000 kilometers rijdt. Een groot deel van de Belgen heeft hun auto ook op deze voordelige manier verzekerd en bespaart een aanzienlijk bedrag op hun verzekeringspremie.

Voordelen van de Corona Direct Kilometerverzekering

In het kort kunnen de voordelen van de Corona Direct Kilometerverzekering op een rijtje worden gezet:

 • je kunt wel tot 50 procent voordelig een autoverzekering afsluiten,
 • je betaalt niet mee voor andere automobilisten omdat de premie wordt berekend op basis van het aantal door jou gereden kilometers per jaar,
 • je verzekeringspremie wordt dus niet langer bepaald door het (onverantwoord of zelfs gevaarlijk) rijgedrag van andere automobilisten,
 • je hebt de keuze uit 4 verzekeringsformules waardoor je zelf de dekking bepaalt,
 • Corona Direct is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar bij schade,
 • Bij schade zal er direct een schadedossier worden geopend en de nodige bijstand worden verleend,
 • schade kan ook eenvoudig en snel online worden gemeld,
 • je krijgt een eigen verzekeringsadviseur zodat je altijd meteen antwoord krijgt op vragen.

Verzekeringsformules van de Corona Direct Kilometerverzekering

Bij Corona Direct kun je terecht voor een viertal verzekeringsformules als je wilt genieten van de voordelen van een Kilometerverzekering.

 1. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA-verzekering): deze verzekering is wettelijk verplicht gesteld en dien je dus minimaal af te sluiten. De BA-verzekering zal de schade dekken die je met je voertuig aan derden toe hebt gebracht, bijvoorbeeld bij een ongeval.
 2. BA samen met Kleine Omnium verzekering: dit is een verzekering die bedoeld is voor voertuigen van minimaal 2 jaar en dekt de meeste schade waar je zelf geen schuld aan hebt, zoals schade als gevolg van diefstal, glasschade, stormschade en hagelschade.
 3. BA samen met Kleine Omnium Plus verzekering: bij deze verzekering geniet je van dezelfde voordelen en waarborgen als wanneer je een Kleine Omniumverzekering aan bent gegaan. Daarnaast zul je aanvullende dekking krijgen bij een ‘perte totale’ nadat je bij een ongeval betrokken bent geraakt.
 4. BA samen met Full Omnium verzekering: een uitermate geschikte verzekering voor eigenaren met een nieuw voertuig omdat je hiermee altijd tegen alle vormen van schade bent verzekerd, zelfs op het moment dat je bij een ongeval zelf fout bent geweest.

Kosten van een Kilometerverzekering bij Corona Direct

Uiteraard zal de premie die je voor een Kilometerverzekering van Corona Direct moet betalen, afhangen van:

 • het aantal kilometers dat je per jaar rijdt,
 • de dekking die je voorkeur heeft,
 • je leeftijd,
 • het aantal schadevrije jaren,
 • het eigen risicobedrag waar je voor hebt gekozen.

Berekenen van het jaarlijks aantal gereden kilometers

Om erachter te komen hoeveel kilometers je per jaar met e auto rijdt kun je een simpele en nauwkeurige rekensom maken met behulp van de kilometercalculator op de website van Corona Direct. De calculator gaat er echter wel vanuit dat je jaarlijks ongeveer even veel kilometers rijdt met je auto. Vervolgens kun je de uitkomst van deze berekening zowel per telefoon als via internet aan Corona Direct doorgeven.

Meer of minder kilometers per jaar gereden

Aan de hand van de kilometerstand op de jaarlijkse vervaldag van je Kilometerverzekering zal Corona Direct het aantal kilometers berekenen dat je in werkelijkheid heb gereden met je auto. Indien je minder heb gereden dan je aanvankelijk had berekend, dan ontvang je het verschil terug. Wanneer je daarentegen meer kilometers hebt gereden, dan zullen de extra kilometers aan je persoonlijke prijs per kilometer worden aangerekend volgens de bepalingen zoals die in het afgesloten verzekeringscontract vermeld staan. In beide gevallen zal de premie voor het volgende verzekeringsjaar berekend worden aan de hand van het aantal kilometers dat je het verzekeringsjaar eerder werkelijk hebt gereden met je auto.

Tip: heeft jouw wagen pechverhelping?

Dekking bij afwijkingen in de jaarlijks gereden kilometers

Op het ogenblik dat je meer of minder kilometers hebt gereden dan in je contract staan vermeld, dan zul je gewoon verzekerd blijven. Het is namelijk niet zo dat je, omdat je effectief gereden kilometers afwijken van het aantal in het verzekeringscontract, je schade niet vergoed zou worden. Het aantal kilometer dat je jaarlijks rijdt, kies je dan ook helemaal zelf en het opgegeven aantal dient alleen als basis voor de berekening van je verzekeringspremie. De wijze waarop je verzekerd bent, staat hier volledig los van. Bij Corona Direct kun je dan ook altijd en overal rekenen op een verzekering tegen de meest gunstige voorwaarden.

Wat houdt de term “Waarborg Bestuurder” in?

Bij geen enkele verzekeraar, en dus ook Corona Direct niet, kun je automatisch de bestuurder van het voertuig verzekeren als je een autoverzekering afsluit. Om die reden doe je er verstandig aan om de Waarborg Bestuurder toe te voegen aan de Kilometerverzekering. Op die manier zal bij een ongeval eveneens de verwondingen van de bestuurder zijn gedekt, zelfs als deze een fout heeft gemaakt.

Waarom kiezen voor de Corona Direct Kilometerverzekering?

De reden waarom je juist zou moeten kiezen voor de Kilometerverzekering van Corona Direct is eigenlijk erg simpel: je huidige verzekeraar zal geen soortgelijke verzekering aanbieden, zelfs niet als deze zegt dat dit wel het geval is. De ‘Kilometerverzekering‘ van de overige verzekeraars zullen immers altijd uitgaan van een aantal kilometers dat van tevoren vast staat. Dit betekent dat je, ongeacht het aantal werkelijk gereden kilometers, je altijd even veel voor de autoverzekering betaalt, zolang je onder de bovengrens blijft.

Bekijk ook: Kan ik geld lenen voor mijn auto als student?

Corona Direct is dus de enige verzekeraar die je een autoverzekering per kilometer kan bieden. Wanneer je 7.000 km per jaar rijdt, dan betaal je logischerwijs ook minder voor je autoverzekering dan voor 8.000 gereden kilometers. Bij nog minder gereden kilometers zal Corona Direct je het verschil zelfs terugbetalen en dat is wel zo eerlijk.

Waarom is de Kilometerverzekering zo voordelig?

Wanneer je de tarieven van de Corona Direct Kilometerverzekering bestudeert, zal het je meteen opvallen: je hebt een autoverzekering voor je liggen die veel voordeliger is dan de meeste andere. Je kunt je zelfs afvragen of je wel met een bonafide verzekeraar te maken hebt. Gelukkig is dit zeker het geval en hoef je je geen zorgen te maken. De verzekeringen van Corona Direct worden, evenals de overige verzekeraars, streng gecontroleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in opdracht van de federale overheid. Corona Direct zal zich dus ook aan alle gestelde contractvoorwaarden dienen te houden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20