Autolening voor jongeren (studenten)

Op het ogenblik dat je je ouderlijk huis hebt verlaten, wil je in de regel ook een auto voor jezelf. Tegenwoordig is het voor jongeren echter minder gemakkelijk om een auto te kopen zonder dat je financieel in de problemen dreigt te komen. Gelukkig zijn er een aantal kredietverstrekkers die een autolening voor jongeren in het leven hebben geroepen. Dankzij een dergelijke autolening kun je toch profiteren van de voordelen van een eigen auto zonder je zorgen te hoeven maken over het prijskaartje dat aan het voertuig hangt.

Maak een gratis simulatie

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 

Let op: geld lenen kost ook geld!

Een autolening voor jongeren met bijstand van je ouders

Een groot aantal jongeren dat tegenwoordig dromen van een eigen auto zullen vaak een beroep doen op hun vader en/of moeder. Hun ouders staan in dat geval een gedeelte van hun eigen inkomen af zonder zich druk te maken over de eventuele gevolgen in de toekomst. Op het moment dat een ouder er voor wil zorgen dat een kind een fraaie auto kan kopen, dan is het verstandig om eerst goed te informeren naar de talloze mogelijkheden voor het afsluiten van een degelijke autolening voor jongeren.

Als ouder kun je bijvoorbeeld mee gaan zoeken naar een betaalbare autolening voor een jongere. Op die manier is de kans groter dat je later niet meer te maken krijgt met vervelende verrassingen. Als jongere vraag je dus beter hulp aan je vader of moeder wanneer je op zoek wilt gaan naar een autolening voor jongeren.

Wie kan een autolening voor jongeren afsluiten

Een autolening voor jongeren is een erg interessante manier voor om werkende twintigers een extra steuntje in de rug te bieden. Een ander voordeel van dit soort autoleningen is uiteraard dat je deze dikwijls aan kunt gaan zonder enige vorm van borgstelling. Je eigen auto zal op die manier dus op een effectieve manier staan voor veel zelfstandigheid.

Op het ogenblik dat je wilt nagaan of je ook in aanmerking komt voor een lening, kun je onder andere:

  • een afspraak maken bij je eigen bank,
  • zoek online naar een kredietverstrekker die deze leenvorm aanbiedt,
  • ga online op zoek naar de meest gunstige autolening voor jongeren.

Ouders betrekken bij het afsluiten van een autolening

Een autolening voor jongeren betekent vaak dat je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een lening voor je auto lijkt in de meeste gevallen erg interessant, zeker voor een jonge volwassene die niet kan wachten om in een eigen auto rond te rijden.

Toch is het altijd van essentieel belang dat je alle voorwaarden en tarieven van een autolening nauwkeurig doorneemt. De kleine lettertjes geven je namelijk een heleboel informatie over de voorwaarden en tarieven waartegen je geld kunt lenen om een auto mee te financieren.

Het kostenplaatje

Het gros van de autoleningen voor jongeren zoals die tegenwoordig worden aangeboden, verschillen in de praktijk niet erg veel van de reguliere autoleningen die kredietverstrekkers in hun assortiment hebben. Ook bij een autolening speciaal voor jongeren dien je het geleende geldbedrag elke maand af te lossen tegen een bepaalde rentevoet. Pas op het moment dat je de laatste aflossing hebt voldaan, mag je je auto als van jou beschouwen. Je mag echter nooit uit het oog verliezen dat je eigen auto een heleboel kosten met zich mee zal brengen. Vele jongeren starten daarom met een iets goedkopere autolening voor een tweedehands auto.

In de regel is het dan ook gunstiger om een aangepaste autolening voor jongeren af te sluiten. Je dient dan op zoek te gaan naar een formule waarbij je een autolening aan kunt gaan tegen een zo laag mogelijke rentevoet. Ook kun je kiezen voor een autolening waarbij je meer dan de totale aankoopwaarde van de auto kunt lenen en je bijvoorbeeld een financiële buffer op kunt bouwen voor reserveonderdelen of extra accessoires.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.