Hoge verwachtingen techreuzen doen Wall Street in het groen openen

Verschillende techgiganten gaan nabeurs hun kwartaalcijfers bekendmaken. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Wall Street kon bij de opening donderdag alvast een bescheiden winst optekenen.

Het is in spanning wachten op de kwartaalcijfers van Apple, Alphabet, Facebook, Amazon en Twitter. De techgiganten maken nabeurs hun kwartaalcijfers bekend. De verwachtingen van de beleggers zijn hoe dan ook hooggespannen.

Ook de kwartaalcijfers over de Amerikaanse economie stemt de beleggers positief. Die is in het derde kwartaal gegroeid met 33,1 procent. Daarmee is de stijging forser dan verwacht. Economen gingen uit van een economische groei van 32 procent.

Alle Amerikaanse beurzen boeken winst

Bij de opening van de beurzen ging de S&P500 0,4 procent hoger. De Dow Jones klom met 0,1 procent en de Nasdaq met 0,8 procent.

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Kraft Heinz won 1,92 procent kort na de opening. Het bedrijf kan terugblikken op een omzetgroei van 6,3 procent in het derde kwartaal.

De internetwinkel eBay heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. Ondanks het goede nieuws is het aandeel van het bedrijf kort na de opening 8,92 procent lager gegaan.

Marvell Technology moest een verlies slikken van 5,12 procent. Het halfgeleiderbedrijf is bereid om 8,2 miljard dollar te betalen voor halfgeleiderspecialist Inphi. Het aandeel van Inphi ging na de opening 24,52 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20