Britse coronavariant baart de beleggers zorgen

Het afgelopen weekend hebben verschillende Europese landen, waaronder België, een inreisverbod afgekondigd voor de Britten. De Europese beurzen zijn daardoor de week in mineur gestart.

Een variant van het coronavirus is aan een opmars bezig in het Verenigd Koninkrijk. Om te vermijden dat het virus zich verspreidt, hebben verschillende landen tijdelijk de grenzen gesloten voor iedereen die uit het Verenigd Koninkrijk komt.

Belgische banken delen in de klappen

De beleggers lijken het nieuws moeilijk te verteren. De Bel20 dook een half uur na het luiden van de openingsbel 1,87 procent lager. Voornamelijk de banken deelden in de klappen. Het aandeel van KBC verloor 3,21 procent en ING ging zelfs 3,8 procent lager. Ook de verzekeraar Ageas bleef niet gespaard. Het aandeel ging maandagochtend 2,96 procent lager.

Europa kleurt rood

Elders in Europa zien we dezelfde taferelen. De Eurostoxx50 ging 1,85 procent lager. In Frankrijk nam de CAC40 zelfs een duik van 2,42 procent.

Net zoals in ons land zagen de Franse financiële instellingen maandagochtend een deel van hun beurswaarde in rook opgaan. In de CAC40 was Société Générale één van de grootste verliezers met een terugval van 5,07 procent. BNP Paribas verloor 3,32 procent.

Ook de luchtvaartmaatschappijen kregen het bij de beursopening zwaar te verduren. IAG, het moederbedrijf van Britisch Airways, verloor 12 procent. Air France-KLM moest 6,2 procent inboeten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20