Vanaf middernacht laat België gedurende 24 uur geen reizigers toe vanuit het Verenigd Koninkrijk

Alexander De Croo heeft in De Zevende Dag op één gezegd dat de Belgische grenzen 24 uur lang dichtgaan voor reizigers komende van het Verenigd Koninkrijk. Zo wil de premier vermijden dat de besmettelijkere variant van het coronavirus uit Zuidoost-Engeland ook in ons land uitbreekt.

De opmerkelijke maatregel is vooral een reactie op het Nederlandse vliegverbod. De Premier wil een toestroom vermijden van reizigers die via België naar Nederland doorreizen. De beslissing gaat dus verder dan de Nederlandse maatregel. Vanaf middernacht geraken mensen vanuit het Verenigd Koninkrijk ons land niet meer binnen, met het vliegtuig, noch met trein of boot. 

‘Voorzorgsmaatregel’

De premier spreekt van een ‘voorzorgsmaatregel’, die voorlopig maar 24 uur van kracht blijft. Ondertussen wordt er verder overleg gepleegd met wetenschappers over de nieuwe mutatie. Eerste minister De Croo erkent in de Zevende Dag dat er nog heel veel niet geweten is over de nieuwe variant. 

Wie vandaag uit het Verenigd Koninkrijk komt afgereisd moet in quarantaine gaan. Die reizigers zullen vandaag ook extra gecontroleerd worden op de nieuwe variant. 

Alle hens aan dek

In het Verenigd Koninkrijk is het intussen all hens aan dek. De Britse minister van Volksgezondheid zei op de nationale televisie de nieuwe virusstam ‘niet onder controle is’, en dat de Britten er alles aan moeten doen om het onder controle te brengen. Intussen is er een figuurlijke stolp geplaatst over de regio waar de mutatie prevaleert, met name Londen en Zuidoost-Engeland. De minister liet weten dat de veiligheidsdiensten zullen controleren of mensen dat gebied proberen te verlaten. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20